GROBARI NE SPAVAJU MIRNO? Dolazak Džonsa IZAZIVA "crv sumnje" među navijačima crno-belih! Evo i zbog ČEGA!

Autor:

Sport

16.07.2024

11:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reprezentativac Južnog Sudana potpisaće ugovor sa crno-belima.

GROBARI NE SPAVAJU MIRNO? Dolazak Džonsa IZAZIVA "crv sumnje" među navijačima crno-belih! Evo i zbog ČEGA!

Foto: Starsport

Košarkaška reprezentacija Srbije priprema se za učešće na Olimpijskim igrama, gde će igrati u Grupi C, zajedno sa selekcijama SAD, Portorika i Južnog Sudana.

Najveći adut afričke selekcije biće Karlik Džons, poslednje pojačanje Partizana i najbolji asistent prethodnog Mundobasketa na Filipinima, koji dolazi iz kineskog Šenžen Golden Bulsima.

Njemu će konkurencija na poziciji pleja biti još jedan novajlija Frenk Nilikina, koji je od ranije promovisan iz Šarlot Hornetsa, a njihovim dovođenjem, crno-beli su rešili goruće pitanje - organizatora igre.

Pre njih, paraf na vernost crno-belima stavili su Ife Lundberg (Virtus, Bolonja), Vanja Marinković (Baskonija) i Brendon Dejvis (Valensija), dok su blizu dogovora sa nekolicinom igrača, među kojima su:  Ajzea Majk, Isak Bonga, Arijan Lakić, Mario Nakić, Tajrik Džons, Sterling Braun...

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Karlik Džons

Ono što najviše brine grobare je uloga vođe, koju su prethodnih sezona imali Kevin Panter i pre toga, Dante Egzum, australijski reprezentativac je važio za istinskog "ratnika" crno-belih, od čijeg je odlaska u Dalas Maverikse, krenulo i strmoglavo padanje kluba iz Humske. Izgubljena je regionalna titula, nacionalni kup, ostalo se bez plej-ofa Evrolige, kao i šampionskog pehara u Superligi Srbije.

Sada grobare najviše brine da li je reprezentativac Južnog Sudana kadar da preuzme ulogu Egzuma ili Pantera, budući da je karijeru gradio na Dalekom istoku, bez dana iskustva na evropskoj sceni. Pojedini navijači se na društvenim mrežama već pitaju da li je u Srbiji bilo kvalitetnijih plejmejkera, od reprezentativca ove afričke zemlje, kojoj se daju najmanje šanse da bilo šta napravi na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu. 

Treba podsetiti da su Humsku već napustili: pomenuti kapiten Kevin Panter (Barselona), Zek Ledej (Olimpija Milano), Alen Smailagić (Žalgiris), Frenk Kaminski (Pariz), Pi Džej Doužer (Minesota), Mateuš Ponitka, Džejlen Smit (Baščešehir) i Danilo Anđušić (Dubai), a na izlaznim vratima su Avramović i Kaboklo koji imaju ponude iz Evrolige, baš kao i Uroš Trifunović i Ognjen Jaramaz koji će takođe potražiti sreću u drugim sredinama.

Dok Partizan još traži dobitnu kombinaciju, aktuelni šampion AdmiralBet ABA lige i KLS, ekipa Crvene zvezde, maltene je formirala petorku za novu sezonu, budući da će po mnogima ekipa sa Malog Kalemegdana imati najjači tim u poslednjih nekoliko godina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading