TERZIĆ ZA REPUBLIKU O SUSRETU SA ORBANOM U BERLINU: Čega god se uhvati, napravi odličan rezultat, VELIKI JE PRIJATELJ SRBIJE!

Autor:

Sport

15.07.2024

14:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Premijer Mađarske je i vrsni poznavalac fudbala" - tvrdi Terzić.

TERZIĆ ZA REPUBLIKU O SUSRETU SA ORBANOM U BERLINU: Čega god se uhvati, napravi odličan rezultat, VELIKI JE PRIJATELJ SRBIJE!

Foto: Tanjug/AP

Terzić i Orban

Nakon punih mesec dana, Evropsko prvenstvo u fudbalu je sinoć završeno. U finalu su se srele selekcija Španije, koja je najviše pokazala tokom turnira i Engleska, koja se nekako provlačila sve do završne borbe, ali je ipak u Berlinu fudbal pobedio i sa 2:1 slavila selekcija koja igra za oči i za dušu.

Meč na Olimpijskom stadionu gledale su mnoge poznate ličnosti iz sveta fudbala, sporta uopšte, ali i politike, kulture, šoubiznisa... U loži Olimpijskog stadiona u Berlinu bio je i Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde. I to u društvu jedne od trenutno najpopularnijh ličnosti na planeti, trenutno prvog čoveka Evropske unije - Viktora Orbana.

Zato je kao bomba odjeknula vest da je generalni direktor crveno-belih sa mađarskim premijerom gledao finale Evropskog prvenstva, o čemu je svedočila i fotografija koja se pojavila, a na kojoj su njih dvojica na stadionu u Berlinu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Terzić i Orban u Berlinu

Tako je Orban još jednom pokazao da je, osim što se zalaže za mir u svetu, veliki prijatelj Srbije. I to ne samo politički, već i sportski, o čemu je za Republika.rs govorio Zvezdan Terzić.


- Finale sam gledao sa Viktorom Orbanom. Sedeo sam pored njega, sjajan čovek. Premijer Mađarske je i vrsni poznavalac fudbala, pa smo popričali malo i na tu temu. Takođe je veliki navijač Ferencvaroša, kluba sa kojim imamo dobre odnose. Naš Deki Stanković im je do skoro bio trener, a mislim da saradnja u budućnosti može da raste još više. Zahvaljujući Orbanu, fudbal u Mađarskoj je u ekspanziji, što se vidi po napretku reprezentacije i klubova. Poznato je da Mađarska pomaže i mnogim klubovima u okruženju - naš TSC koji se ozbiljno razvio, potom Dunajska Streda, Osijek... Želim im da tako i nastave - rekao je Terzić.

Premijer Mađarske izjavio je ranije da je sport, odnosno fudbal, zajednički jezik cele srednje Evrope i prirodno je da spaja ljude, posebno Srbe i Mađare. Poručio je da će se Srbija opet naći na fudbalskom vrhu Starog kontinenta kada je prisustvovao svečanom otvaranju Fudbalske akademije u Bačkoj Topoli. Zalaže se za razvoj TSC koji u prethodnih nekoliko godina ekspresno napreduje i nije mu strano ni da uzme "skalp" večitima, češće Partizanu.
Republika

Foto: Tanjug/AP

Orban u Bačkoj Topoli

Predsednik Srbije istom merom uzvraća podršku, pa kada je Mađarska na EVRO pobedila Škotsku u poslednjim minutima, Aleksandar Vučić je otkrio da je ubrzo nazvao Orbana i čestitao mu.


- Orban je čovek koga smo neki dan gledali u poseti Zelenskom i Putinu, a potom na samitu NATO i u poseti Trampu. Sada je stigao i na finale Evropskog prvenstva u fudbalu. Energija koju poseduje je fantastična, znanje i umeće takođe. Velika privilegija je bilo pričati sa njim na sve te teme, pogotovo fudbalske, i to na finalu Evropskog prvenstva u Nemačkoj - zaključuje Terzić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading