REPUBLIKA OTKRIVA: POVREDA PETE NIJE JEDINI PROBLEM IVANE ŠPANOVIĆ! Dobro je što njen trener ima rešenje pred Pariz

Autor:

Sport

16.07.2024

11:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovoliko naša najbolja atletičarka trenutno može da skoči. Moraće da se popravi od Olimpijskih igara jer to nije dovoljno.

REPUBLIKA OTKRIVA: POVREDA PETE NIJE JEDINI PROBLEM IVANE ŠPANOVIĆ! Dobro je što njen trener ima rešenje pred Pariz

Foto: Starsport

Ivana Španović ponovo ima problem sa povredom zbog koje joj je ugrožen nastup na Olimpijskim igrama. Naša najbolja atletičarka imala je plan da celu sezonu usmeri ka Parizu u nameri da pokuša da osvoji zlato i tako nadvisi bronzu iz Tokija 2020 i Rija 2016, a onda i da verovatno okači sprinterice o klin. Međutim, ona se suočila sa povredom tokom takmičenja na atletskom mitingu u Linjanu u Italiji.

Španovićeva je skočila skromnih 6,29 metara u prvoj seriji, ali je nažalost morala da prekine takmičenje zbog jakog bola u Ahilovoj tetivi desne noge. Njen trener Goran  Obradović objasnio je da su prekinuli takmičenje kako ne bi rizikovali dodatne povrede. Istakao je da je medicinski tim trenutno najvažniji i da ima pune ruke posla, te da će pokušati da drže povredu pod kontrolom.

Šta se dešava sa Ivanom, do najsitnijih detalja, Republika je uspela da sazna od njenog trenera, ali ne Gorana, već Janija Hajdua, čoveka koji je među najzaslužnijima što je postala atletska kraljica. On je sa njom radio godinama u Zrenjaninu, pa iako nije u njenom najužem timu bodri je na velikim takmičenjima i čak pomaže, kao što je to bio slučaj kada je prošle godine osvojila zlato na Svetskom prvenstvu u Budimpešti.

Republika

Foto: ST/Dragan Kadić

Jani Hajdu na stadionu u Zrenjaninu

- Ivana ima laganu povredu pete, zato je rešila da propusti ostala velika takmičenja ove sezone, pa i Evropsko prvenstvo. Ona vredno trenira, ali kaže da je boli, doduše manje nego ranije. Ostaće u Italiji da podiže formu i nadamo se da će biti spremna za Pariz. Dobro je što u Francusku ide tek 4. avgusta, a kvalifikacije su 6. pa ima dovoljno vremena. Trenutno može da skoči oko 6,70 metara, što nije dovoljno za Olimpijske igre, ali sam uveren da će do tada da podigne formu - počeo je priču Hajdu, pa nam otkrio detalje oporavka:

Republika

Foto: Privatna arhiva

Zajedno od samih početaka: Ivana i Jani

- Bol u peti ovog intenziteta nije veliki problem za samo takmičenje. Dobiješ injekciju u petu i ne osećaš bol dok skačeš. Tako će biti urađeno ako bude bilo potrebe. drugi problem je težina, ali rešiće Ivana to. Ona trenutno ima tri-četiri kilograma viška, ali to je u atletici normalno i brzo se rešava. Stvarno sam uveren da Ivana može do velikog rezultata u Parizu. Zaslužila je to - zaključio je Hajdu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading