JEDAN HITAC JE BIO DOVOLJAN DA USMRTI RADETA I RUMENU: Tužiteljka na slučaju u Topolnici o detaljima dvostrukog ubistva kod Majdanpeka! (FOTO+VIDEO)

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uviđaj je upravo završen.

JEDAN HITAC JE BIO DOVOLJAN DA USMRTI RADETA I RUMENU: Tužiteljka na slučaju u Topolnici o detaljima dvostrukog ubistva kod Majdanpeka! (FOTO+VIDEO)

Foto: ST/Dragan Kadić, Facebook

Juče se u mestu Topolnica kod Majdanpeka dogodio nezapamćeni zločin kada je Rumenu i Radeta Jovanovića ubio komšija Petar Petrović (89).

U selu se i dalje nalazi policija, koja obezbeđuje mesto zločina, na kom se još uvek nalaze tela nesrećnog bračnog para koje je pogubio komšija.

Uviđaj je upravo završen, a za Republiku je govorila tužiteljka Ksenija Branković o ovom slučaju.

Uviđaj je upravo završen, na licu mesta koje je otprilike 300 metara od kuće osumnjičenog, zatečena su na traktoru dva leša - muškarca i žene. Leševi su preuzeti i biće odvezeni radi vršenja obdukcije. Obdukcija će biti urađena i nad telom pokojnog osumnjičenog za izvršenje ovog krivičnog dela upavo iz razloga kako bi smo utvrdili da li je bilo potrebe da se utvrdi upotreba sile koja je za posledicu imala fatalan ishod, odnosno njegovo ubistvo. Tu gde je zatečeno telo pokojnika on je držao pušku, to je određeno prema tragovima na licu mesta - kaže Ksenija za Republiku.

Foto: ST/Dragan Kadić

Tužiteljka Ksenija Branković

- Istraga će utvrditi kako su tačno upucani muškarac i žena, sve detalje će utvrditi obdukcija, a ono što znamo za sada je da je bio samo jedan pucanj što ne čudi ako je u pitanju sačmarica jer je sačma širi. Jedan njegov hitac je bio dovoljan da pogodi njih dvoje i da im nanese smrtonosne povrede, a na sreću jedno lice je izbeglo smrt. Dakle, povređeno je jedno lice, a jedno je uspelo da pobegne, na salašu su bile ukupno četiri osobe - zaključuje tužiteljka.

Podsetimo, pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) sinoć su neutralisali dvostrukog ubicu iz sela Topolnica, kod Majdanpeka, nakon što je ubio dve osobe, a jednu povredio u pucnjavi.

Povređeni N.M. (59) sa prostrelnim ranama zbrinut u Zdravstvenoj stanici u Donjem Milanovcu i nalazi se van životne opasnosti.

Ubijeni su zatečeni na licu mesta bez znakova života. 

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je danas da je motiv, kada je u pitanju jučerašnje ubistvo u selu Topolnice kod Majdanpeka svađa oko paljenja rastinja između bračnog para i lica koje je pucalo, jer je upravo to lice više puta palilo rastinje i izazivalo požare. 

- Reč je o meštanima, bračnom paru iz istog sela. U pitanju je svađa koja je nastala zbog paljenja rastinja, odnosno mogućnosti da se zapali šuma u tom delu gde je bračni par imao svoje posede. Meštani su stalno optuživali ovo lice, koje je inače i pucalo, da stalno pali rastinje i da izaziva požare. Kada je bračni par krenuo da vidi kakva je situacija, pošto je tada već požar nastao, došlo je do ovog događaja. Oni su bili na traktoru i on je najverotanije pucao iz lovačke puške - rekao je ministar.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading