PROUČAVAĆE SE KAKO JE ENGLESKA UŠLA U FINALE EVRO: Sautgejt umesto NEZNALICE odjednom GENIJE, "tri lava" su zapravo MAČKE sa DEVET života

Autor:

Sport

11.07.2024

00:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle grupne faze samo su kladionice verovale u njih

PROUČAVAĆE SE KAKO JE ENGLESKA UŠLA U FINALE EVRO: Sautgejt umesto NEZNALICE odjednom GENIJE, "tri lava" su zapravo MAČKE sa DEVET života

Foto: Profimedia

Engleska je savladala Holandiju sa 2:1 posle preokreta i zakazala susret sa Španijom u finalu Evropskog prvenstva 14. jula.

Ćavi Simons je postigao evrogol na otvaranju meča, ubrzo je Kejn poravnao posle sumnjivog jedanaesterca, a posle odličnog početka tempo je potpuno opao i nismo videli mnogo uzbuđenja sve do samog kraja kada su svi mislili da idemo u produžetke.

A tada se pojavila zlatna rezerva Engleske - Oli Votkins. Sautgejt je pogodio sa promenama i dvojica igrača koji su ušli 10 minuta pre kraja meča, Kol Palmer i pomenuti napadač Aston Vile kombinovali su za pobedonosni gol u poslednjim trenucima meča.

Republika

Foto: Profimedia

Gol Votkinsa za pobedu

Tako je "Gordi Albion" došao do samog kraja prvenstva u Nemačkoj tokom kog je trpeo salve uvreda i kritika na račun igre. A kako i ne bi? Bili su prvi favoriti, sa najzvučnijim imenima, najskupljim sastavom, najboljim igračem La Lige, strelcem Bundeslige... Očekivalo se da sve rutinski reše, a umesto toga su strepeli na svakom od šest mečeva i OPET su uspeli da dođu do finala.

Ako osvoje šampionat, ostaće makar Srbija upamćena kao prva selekcija koja je na tom putu "stradala", a maltene i jedina, pošto u 90 minuta nikog više do večeras nisu pobedili. "Orlovi" su na otvaranju EVRO poraženi zbog gola Džuda Belingema, ali po prikazanoj igri nisu zaslužili poraz. Odmah se tada videlo da su Englezi klimavi i negodovanje zbog načina Sautgejtove pripreme mečeva bilo je sve učestalije. Vrhunac je dostiglo tek nakon preostale dve utakmice u grupnoj fazi. U narednoj rundi remizirali su sa Dancima i ponovo su bili inferioran tim, dok su protiv Slovenaca odigrali poražavajući meč bez pogodaka.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Engleska - Slovačka

Posle grupne faze samo su još kladionice verovale u njih, ali se ipak očekivalo da prođu tu Slovačku, pa negde u narednoj fazi ispadnu. Međutim, upravo je četa Frančeska Kalcone bila najbliže tome da eliminiše "Gordi Albion", a ponovo je posao Sautgejtu spasao Belingem makazicama za izjednačenje u bukvalno poslednjim sekundama meča. Otišao je meč u produžetke, nekako je Kejn dao gol i prošli su... Opet su navijači bili nezadovoljni, pribojavajući se duela sa Švajcarskom. I opet je to bilo sa pravom. I opet su se vraćali iz minusa i prošli. Kada je Embolo 15 minuta pre kraja doveo "sajdžije" u vođstvo, činilo se da će se tada Englezi teško vratiti. Saka nije tako mislio kada je samo šest minuta kasnije "zategao" loptu i pogodio donji ugao Somerovog gola.

Republika

Foto: Profimedia

Sakin gol

Ponovo su "umrtvili" igru i činilo se da im je cilj da meč uđe u penale iz kojih su izašli kao pobednici eliminisavši Švajcarce zahvaljujući Pikfordovoj odbrani Akanđiju.

Nije lepo za oko, ali očigledno radi, pošto im je isti recept upalio i ove večeri. OPET su se iz minusa vratili i u poslednjim momentima meča na već pomenuti način došli do pobede.

Verovatno cela fudbalska javnost navijaće za Španiju u finalu. Svi, osim, normalno, Engleza. Ako pobede i "crvenu furiju" neće biti omiljeni prvaci Evrope ikad, ali će morati da im se skine kapa i dobro izuči kako su do tog podviga došli, odnosno da li je Sautgejt neznalica ili, pak, genije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading