BIVŠI SELEKTOR SRBIJE UPUTIO OŠTRE REČI PIKSIJU! "Ko će preuzeti ODGOVORNOST"?

Autor:

Sport

16.07.2024

08:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oštre reči nekadašnjeg stratega "orlova".

BIVŠI SELEKTOR SRBIJE UPUTIO OŠTRE REČI PIKSIJU! "Ko će preuzeti ODGOVORNOST"?

Foto: ST/Dragan Kadić

Fudbalska reprezentacija Srbije završila je nastup na Evropskom prvenstvu sa samo dva osvojena boda, jednim golom i šest udaraca na gol, zauzevši poslednje mesto na tabeli C grupe.

Ovaj neuspeh izazvao je burne reakcije u javnosti, a posebno se govorilo o sudbini selektora Dragana Stojkovića Piksija. Ipak, legendarni as je dobio poverenje Fudbalskog saveza Srbije i najavljuje ozbiljnu rekonstrukciju tima za naredni ciklus.

Premijerni meč posle debakla na EURO, "orlovi" će odigrati protiv Španije, aktuelnog prvaka Evrope, u prvom kolu A Lige nacija. Susret je zakazan za 5. septembar od 20.45 na stadionu "Rajko Mitić". Ovo će biti prilika da se vidi kakav pristup novi tim Srbije može da pruži protiv ozbiljnog protivnika.

Republika

Foto: Starsport

Aleksandar Janković

Aleksandar Janković, doskorašnji selektor Kine, izneo je svoje mišljenje o neuspehu na EURO i perspektivi srpskog fudbala.

- Mi smo postavili sami sebi cilj da prođemo grupu što je bilo zaista realno učiniti. Nažalost, nismo ostvarili plan i prema tome može se samo reći da je to apsolutni neuspeh - rekao je Janković za Max Sport i dodao:

- Ne ulazim mnogo u te stvari. Pravo da vam kažem ne pratim dešavanja, nemam društvene mreže i iskreno ne znam šta se piše. Bitno je da mi kao ekipa nismo ostvarili cilj koji smo sami zacrtali i sad se postavlja pitanje odgovornosti, ko će je preuzeti. Još uvek nemamo jasnu sliku oko toga, jer nema konferenciju iz FSS-a na kojoj bismo čuli sve odgovore. Pre toga je bilo šta jako teško komentarisati i nagađati, što se tiče drugih stvari toliko se moglo naučiti lekcija i izvući dobrih i pravih lekcija. Nije samo do rezultata, sve nas je zabolela naša eliminacija, ali u suštini novo takmičenje dolazi za manje od dva meseca i bitno je kako će tim odreagovati.

Naročito je ishvalio selekciju Španije, koju krasi mladost:

- Izlizao se termin sistem čak do te mere da oni barataju time tako olako. Poenta u tome je oni imaju neke šine po kojima se kreću i kriterijume u odabiru igrača. Profili liče jedni na druge, to se fabrikuje, to je deo procesa koji je težak, ali je satisfakcija enormna. Vidimo da imaju fudbalere koji podsećaju na neke bivše fudbalere, poput Rodrija koji je unapređena verzija Buskeca, Olmo i Pedri su neke verzije Ćavija, Fabregasa i Inijeste, da je Morata jedna verzija Toresa. Vidi se da postoji način na osnovu kojeg oni selektiraju igrače, a pritom imaju hrabrost da u vatru puste mlade fudbalere koji im to na pravi način vraćaju. To nije naučna fantastika, to je samo jedan proces u koji se veruje i koji leži na zdravim mostovima i parametrima i to pravi razliku - zaključio je Janković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading