BIVŠI IGRAČ PARTIZANA OTKRIO! Evo šta kaže o Partizanu i koliko mu NEDOSTAJU grobari!

Autor:

Sport

16.07.2024

08:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ostavio je dubok trag u crno-belom dresu.

BIVŠI IGRAČ PARTIZANA OTKRIO! Evo šta kaže o Partizanu i koliko mu NEDOSTAJU grobari!

Foto: www.profimedia.rs

Košarkaši Srbije od 18 časova igraju prvi meč na turniru u Abu Dabiju, u sklopu priprema za Olimpijske igre.

Rival Pešićevim "orlovima" biće Australija, za koju sa uspehom nastupa i nekadašnji igrač Partizana Dante Egzum.

Ljubimac grobara, koji je partijama ostao u srcima navijača crno-belih, izneo je očekivanja pred duel sa srpskom selekcijom:

- Igramo dan za dan dve ovako teške pripremne utakmice, nije lako i predstavlja izazov. Očekujem potpuno drugačiji meč od ovog sa Amerikancima. Srbija ima potpuno drugačiji stil košarke, mi ćemo morati da radimo na drugačijim pokrivanjima u pik’n’rol igri. Neminovno je da moramo da se prilagodimo situaciji i nadam se da ćemo sada od početka naći naš ritam, da ćemo bolje ući u susret - rekao je Egzum za Mozzart Sport

Republika

Foto: Starsport

Egzum i Željko Obradović

U ponedeljak uveče rivali su bili NBA superzvezde, dok se u utorak uveče očekuje da na parketu bude trostruki MVP najjače lige na svetu, prošlogodišnji šampion Nikola Jokić koji će predvoditi tim Srbije.

- To što Nikola Jokić radi je nešto neverovatno, njegova košarka je sjajna. Na nama će da bude da probamo da ograničimo njegovu igru što je više moguće, iako smo svesni koliko je to teško. Generalno, Srbija je izuzetan skup igrača, od kojih svako ima svoj posao i zadatak na parketu. Mnogo iskustva i talenta u jednom timu. Imao sam priliku da igram protiv mnogih od njih, tako da mi je sve to vrlo dobro poznato. Jasno je da će fokus biti na Jokiću, ali ne smemo da zapostavimo ostale.

Otkrio je potom da li se u slobodno vreme sastao sa Aleksom Avramovićem i porazgovarao sa nekadašnjim saigračem iz Partizana:

- Da, naravno. Nismo se videli celu godinu otkako sam otišao. Vidim da mu dobro ide i da napreduje, bilo mi je baš drago što smo imali vremena da se vidimo i ispričamo, da malo pohvatamo konce o tome šta se kome dešava u životu. Biće mi baš zanimljivo da se protiv njega nađem na parketu u utorak - nastavlja Egzum u istom tonu i dodaje:

Foto: Tanjug/AP

 

- Više smo pričali o reprezentaciji, ali ispratio sam šta se dešava u Partizanu. Mnogo dešavanja i promena, vidim da i Aleksa pokušava da shvati šta da radi dalje. Iskreno, nadam se da će Partizan da se vrati još jači i da će sve biti kako treba.

Priznaje da ga je iznenadio potez Željka Obradovića, koji se odlučio na drastične promene u rosteru:

- Iskreno, jeste. Ali, shvatam i da je mnogo teško kada želiš da ponoviš uspeh iz sezone u kojoj sam bio. Po meni je gubitak Lesora bio težak za Partizan, on je bio veliki deo onoga što je činilo tim celim. Takođe, otišli su Jam (Madar), Jani (Papapetru)... Jasno je da sada Partizan ide u potpuno novom smeru i želim mu sve najbolje, kao i momcima koji će nositi dres sledeće sezone.

Na kraju je otkrio da li mu nedostaju Partizan i grobari:

- Svaki put kada ih vidim, oduševim se. Bilo ih je dosta tokom prošle sezone u NBA ligi, prošle godine kada sam išao na Mundobasket, takođe ih je bilo svuda. Gde god da sam se pojavio, osetio sam njihovu ljubav. Svako ko je iz Srbije, pa bili to i navijači Zvezde, ukazuju poštovanje. To je dobra stvar, iako znam da postoji navijačka netrpeljivost između dve strane i rivalstvo klubova. Ljudi iz Srbije su mi uvek ukazivali veliko poštovanje -  zaključio je Dante Egzum.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading