STRAŠNE VESTI PRED OI! Povredila se Ivana Španović!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

16.07.2024

07:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki problem?

STRAŠNE VESTI PRED OI! Povredila se Ivana Španović!

Foto: Instagram.com/ivanaspanovic

Ivana Španović, naša najbolja atletičarka, suočila se sa povredom tokom takmičenja na atletskom mitingu u Linjanu, Italiji, što je izazvalo zabrinutost među srpskim navijačima i poštovaocima dela sjajne atletičarke.

Španovićka je skočila skromnih 6,29 metara u prvoj seriji, ali je nažalost morala da prekine takmičenje zbog jakog bola u Ahilovoj tetivi desne noge.

Trener Goran Obradović objasnio je da su prekinuli takmičenje kako ne bi rizikovali dodatne povrede. Istakao je da je medicinski tim trenutno najvažniji i da ima pune ruke posla, te da će pokušati da drže povredu pod kontrolom.

Ivana Španović i Goran Obradović uputili su se u Rijeti gde će sa medicinskim timom pokušati da povredu drže pod kontrolom, a očekuje se da tamo ostanu sve do 1. avgusta kada se vraćaju u Novi Sad. Treba podsetiti da kvalifikacije u skoku udalj počinju 6. avgusta, a plan srpskog atletskog tima, jeste da se u francuskoj prestonici pojave dva dana ranije.

Republika

Foto: Starsport

Zabrinula je naciju

 

O novonastaloj situaciji trener Obradović je za "Sportski žurnal" izjavio:

- Zetekli ste nas na aerodromu u Rimu, izgubile su nam se stvari, Ivanine su stigle sa zakašnjenjem, a mojih još nema. U Rijeti nam je ceo medicinski tim, u ovom trenutku on je najbitniji. Probaćemo da držimo povredu pod kontrolom. Za Pariz krećemo 4. avgusta, dva dana pre kvalifikacija. Finale je 8. avgusta.

Da podsetimo, tridesetčetvorogodišnja Ivana Španović će pokušati da na Olimpijskim igrama u Parizu nadmaši ostvarenje sa smotre svetskih sportista iz Rija 2016. godine. Ona je tada "skočila" do bronzane medalje i svakako na svojim poslednjim Olimpijskim igrama u profesionalnoj karijeri ima želju da načini korak više, a ukoliko se ukaže prilika, san je da se okiti i zlatnim olimpijskim odličjem.

Treba napomenuti da su igre u Parizu njene pete u atletskoj karijeri. U Pekingu 2008. godine zaustavljena je u kvalifikacijama. Četiri godine kasnije u Londonu bila je osma, a nakon bronze u Riju, 2020. godine u Tokiju takmičenje je završila na četvrtoj poziciji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading