"PRIZNAJ SVOJU KRIVICU ILI DOBIJAŠ MAKSIMALNU KAZNU" Tinejdžer optužen za izdaju progovorio o svom slučaju

Autor:

Svet

04.08.2024

21:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kevin Lik smatra da je njegov krivični slučaj pokrenut da bi se popunio fond za razmenu.

"PRIZNAJ SVOJU KRIVICU ILI DOBIJAŠ MAKSIMALNU KAZNU" Tinejdžer optužen za izdaju progovorio o svom slučaju

Foto: YouTube/DW на русском/Printscreen

Državljanin Rusije i Nemačke, Kevin Lik (19), osuđen na četiri godine zbog "izdaje" i pušten u okviru razmene zatvorenika između Rusije i Zapada, objasnio je na osnovu čega se zapravo zasniva njegov krivični slučaj.

Prema istražiteljima, dok je još bio maloletan, Lik je, navodno, "izvršio vizuelno posmatranje" i fotografisao mesta razmeštaja ruskih trupa u Majkopu, a zatim fotografije poslao "predstavnicima strane države". Osuđen je u decembru 2023.

Lik je objasnio da je sa prozora svog stana u Majkopu fotografisao vojnu jedinicu za ličnu upotrebu, ali su službenici FSB u njegovom svedočenju napisali da je navodno nameravao da te fotografije prenese nemačkim obaveštajnim službama.

Foto: YouTube/DW на русском/Printscreen

Kevin Lik

- Stigli smo u FSB, gde je moje svedočenje već bilo spremno. Rekli su: "Potpiši i to je to." Sve u ovom svedočenju je bilo protiv mene. Tamo je bio postavljeni advokat. Odmah je rekao: "Priznaj svoju krivicu." Ako ne priznaš, dobićeš maksimalnu kaznu od deset godina. Nisam se složio sa ovim. Shvatio sam da je bolje dobiti vrlo kratku kaznu i brzo biti pušten, to je adekvatnija opcija - kazao je Lik.

On ističe da je fotografisao vojnu jedinicu za sebe.

- To se videlo sa mog prozora. Vidite, čak su i tokom istrage izvršili ispitivanje kako bi utvrdili stepen tajnosti ovih fotografija. A stručnjaci su dokazali da same po sebi ne predstavljaju državnu tajnu, ali bi mogle, ako bi bile prebačene obaveštajnim službama drugih zemalja, da naškode bezbednosti Rusije. Ovo su pisali stručnjaci. Tamo, kod vojne baze, ima oko 12 kuća. Ono što ljudi vide svaki dan ne može biti tajna - naglašava Lik.

Kevin Lik smatra da je njegov krivični slučaj pokrenut da bi se popunio fond za razmenu, jer je Vladimir Putin morao da oslobodi iz zatvora u Nemačkoj oficira FSB, Vadima Krasikova, koji je služio doživotnu kaznu zatvora zbog ubistva bivšeg čečenskog komandanta, Zelimhana Hangošvilija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading