"NE OKUPLJA SE OPOZICIJA ZBOG LITIJUMA, NEGO ZBOG VLASTI!" Jovanov raskrinkao lažne ekologe u Skupštini!

Autor:

Vesti

29.07.2024

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Litijum će se kopati samo ako se svi ekološki standardi ispune!

"NE OKUPLJA SE OPOZICIJA ZBOG LITIJUMA, NEGO ZBOG VLASTI!" Jovanov raskrinkao lažne ekologe u Skupštini!

Foto: Tanjug/M. NIKOLIĆ

Predsednik poslaničke grupe Srpske napredne stranke Milenko Jovanov izjavio je danas da će se litijum u Srbiji iskopavati ukoliko se ispune ekološki standardi, a regujući na izlaganje poslanice  Demokratske stranke Dragane Rakić, ocenio je da se opozicija  ujedinjuje u pokušaju da dođe do vlast, a ne zbog litijuma.

- Pokušali su da iskoriste koronu, tragediju u Ribnikaru da se ujedine. A sada litijum - rekao je Jovanov povodom primdbi koje je iznela Rakić, a koja je svojim izganjem o

Deklaraciji i drugim tačkama izazvala reagovanje i drugih poslanika.

Jovanov je rekao da su Srbi otišli u Čikago posle Drugog svetskog rata, a da je 50 članova DS pobeglo od Dragane Rakić i da su utočište našli u SNS.

Rakić je prethodno iznela tvrdnju da je ovo "najskuplja sednica" u istoriji parlamentarizma i da služi samo kao "pokrivalica" za novo zaduživanje Srbije od 21,6 milijardi evra.

Ona je ocenila i da će Aleksandar Vučić uspeti da ujedini sve ljude protiv kopanja litijuma, a usprotivila se ponovnom izboru Jorgovanke Tabaković za guvernera NBS, tvrdeći da je Viši sud dva puta doneo presudu protiv nje zbog mobinga prema radniku NBS Srđanu Milovanoviću, autoru Zakona o osiguranju.

Ona je, takođe, rekla da je poslanik SVM Balint Pastor jedini pripadnik nacionalne manjine koji je "oduševljen" deklaracijom sa Svesrpskog sabora navodeći da je "strastveniji" od Miloša Vučevića u odbrani srpske deklaracije.

Rakić je dodala i da bi taj dokument mogao da se prosledi mađarskom parlamentu pa da se tamo čuje kako su "Mađari iz Mađarske i Mađari iz Vojvodine jedno", kao što smo, kako kaže, ovde od Vučevića čuli da su Srbi iz Srbije i Srbi iz Republike Srpske jedno.
Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izrekla je opomenu Dragani Rakić, zato što je kako je rekla, netačno  da se nijedan drugi narod, sem srpskog, ne pominje u deklaraciji usvojenoj na svesrpskom saboru, ali i zbog pominjanja poslanika Balinta Pastora, koji nije bio prisutan na sednici.

Poslanik SVM Boris Bajić odgvorio je Rakić da je neprimereno da se neko tako ophodi prema predsedniku te stranke i poslaničke grupe.

- U proteklih 30 godina SVM prešla je dalek put. Mi smo ozbiljna regionalna stranka, smatram taj ispad kao potpuno neprimeren. Ono što je predsednik naše poslaničke grupe hteo da kaže je da smo jako ponosni  na našu zemlju, jer Srbija ima snage da se bavi i Srbima van Srbije - poručio je Bajić.

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković povodom optužbi za mobing, rekla je da se radi o netačnim i tendencioznim navodima jednog portala koji već duže vreme smišljeno piše tako da naruši ugled NBS.

Tabaković je rekla da portal nije proverio kredibilitet sagovornika, a da je kompletna diskusija izneta na osnovu presude koja je ukinuta.

- Ne postoji nijedna presuda za zlostavljanje na radu protiv NBS ili rukovodstva - rekla je Tabaković odbacujući navode Rakić.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading