POSLEDNJI TANGO U PARIZU: Srpska atletska kraljica stavlja tačku - medalja u francuskoj prestonici bi bila kruna karijere!

Autor: Vladimir Vorih

Olimpijske igre 2024

26.07.2024

15:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolje se čuva za kraj.

POSLEDNJI TANGO U PARIZU: Srpska atletska kraljica stavlja tačku - medalja u francuskoj prestonici bi bila kruna karijere!

Foto: www.profimedia.rs

Srpska atletska kraljica Ivana Španović pre osam godina na Olimpisjkim igram u Riju ostvarila je skokom od 7,08 metara nacaionalni rekord Srbije, a navedeno ostvarenje bilo joj je dovoljno za bronzano olimpijsko odličje.

Do sada je to Ivanina jedina medalja na najvećoj smotri svetskog sporta, a priliku da nadmaši navedeni rezultat imaće u francuskoj prestonici.

Uoči OI 2024 Španovića je imala problem sa povredom. Nedavno je Republika.rs saznala od trenera Janija Hajdua, čoveka koji je među najzaslužnijima što je postala atletska kraljica, da Ivana ima lakši problem sa petom, ali kako se i očekivalo to je neće sprečiti da nastupi na velikom takmičenju i pokuša da stigne do nove medalje.

Treba naglasiti da će naša atletska kraljica imati u Parizu i olakšan put ka odličju, s obziorma da u prestonici Francuske neće biti njene najveće rivalke Rumunke Florentine Jusko, koja je suspendovana zbog dopinga.

Foto: Instagram.com/ivanaspanovic

Medalja u Parizu bi bila kruna karijere

 

Međutim, ono što svakako brine sve ljubitelje kraljice sportova, jeste činjinica da će ovoj Ivani Španović biti i poslednje igre na kojima će poneti dres Srbije. Tridesetčetvorogodišnja atletičarka je tim povodom nedavno izjavila: 

- Ono što smatram da je bitno, jeste da ono što radim na stazi i ono što postižem, sa najmlađima i mlađima koji dolaze, da dam primer i da ih ohrabrim i da nijedan san nije dovoljno velik i da ne postoji stvar koju ne mogu da iznesu i da ne postoji nešto što ne može da se desi nešto u šta veruju. To je moja dužnost, ja sam doživela, mnogo je loših dana u godini nego što je dobrih, ali kad se jedna desi, anulira sve loše i nekako, ne prestajem da ponavljam koliko je važno da svako ostane skoncentrisan na svoj posao, da svako radi svoj deo posao, da sportista treba da bude sportista i da treba da se skoncetriše i da sve ono što radi, da radi na najbolji mogući način. Svi imamo svoje vreme, svoje načine na koje se nosimo s dobrim i lošim, mislim da ljudi koji vode ovi atletičari i da sve ono što se smeši, za njih, mislim da je primarni cilj da ih pustimo, među njima su jako mlada deca i deca treba da ostanu deca i ne treba da se nameće pritisak, ja sam dokaz da u prvom momentu kada se desi ta jedna medalja, da sve ono što sledi postaje obaveza. Treba da ih pustimo, treba neke stvari sami da dožive i da nauče, kako da se s tim nosi i da je nepotrebno najavljivati njihov uspeh i da svako ko gleda sport vidi da su potencijal i nekako mislim da sam ta koja treba da napominje da ne treba da se stvara pritisak 

Ovim rečima Španovićka je definitivno najavila da je došlo vreme da srpskom atletikom zavladaju neke mlađe snage koje će imati i znanja i sposobnosi i vere da dosegnu znatno viša dostignuća.

Da podsetimo, svečano otvaranje Olimpijskih igara u Parizu zakazano je za 19.30 časova, a za sve one koji ne mogu prisustvovati događaju uživo, direktan prenos je omogućen na RTS 1, a nacionalnu zastavu Srbije na ceremoniji s ponosom će nositi Maja Ognjenović i Dušan Mandić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading