NISU IMALI NIKOG SVOG: Srbin nosi zastavu Kipra - hrvatske sportiste na OI predvodi Crnogorac!

Autor: Vladimir Vorih

Olimpijske igre 2024

26.07.2024

13:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Verovali, ili ne...

NISU IMALI NIKOG SVOG: Srbin nosi zastavu Kipra - hrvatske sportiste na OI predvodi Crnogorac!

Foto: Republika

Svega par sati nas deli od početka svečane ceremonije otvaranja XXXIII Letnjih Olimpijskih igara koje se ove godine održavaju u Parizu u periodu od 26. jula do 11. avgusta.

Srpska delegacija broji 112 članova koji će u 16 sportova probati da obraduju naciju, a kako je iz više izvora naznačeno želja svih u srpskom olimpijskom timu jeste da se nadvisi ostvarenje sa Olimpijskih igara 2022. godine u Pekingu kada je Srbija stigla do devet odličja.

Tokom ceremonije svečanog otvaranja OI 2024 srpsku zastavu će nositi odbojkašica Maja Ognjenović kojoj su ovo pete Olimpisjke igre na kojima učestvuje, kao i vaterpolista Dušan Mandić koji se četvrti put našao na najvećoj svetskoj sportskoj smotri.

Uoči svečane ceremonije pojavila se i lista sportista koji će nositi zastave zemalja učesnica, a svakako u oči upada podatak da će zastavu Kipra nositi jedan Srbin, dok će zastavu Hrvatske nositi Crnogorac.

Foto: Republika

Zastave zemalja učesnica u Olimpijskom selu

 

Milan Trajković, rođeni Surduličanin pojaviće se na Seni sa zastavom "rajkog ostrva". Tridesetdvogodišnji atletičar se tokom NATO agresije na našu zemlju 1999. godine preselio sa porodicom na Kipar i od tada nastupa za ovu ostrvsku zemlju.

Trajković je prvi "Kipranin" koji je uspeo da se plasira u atletsko finale na Olimpisjkim igrama.

Sa druge strane, zstavu Hrvatske će nositi Crnogorac. U pitanju je Đovani Crnogorac hrvatski strelac koji je na Olimpijskim igrama u Londonu 2012 godine stigao do najsajnijeg olimpisjkog odličja.

Svečano otvaranje Olimpijskih igara u Parizu zakazano je za 19.30 časova, a za sve one koji ne mogu prisustvovati događaju uživo, direktan prenos je omogućen na RTS 1.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading