STANOJEVIĆ VEĆ OTPISAO PARTIZAN IZ KVALIFIKACIJA! Daleko smo trenutno od forme koju želim...

Autor:

Sport

26.07.2024

17:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne ulivaju nadu reči trenera crno-belih

STANOJEVIĆ VEĆ OTPISAO PARTIZAN IZ KVALIFIKACIJA! Daleko smo trenutno od forme koju želim...

Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana se posle debakla na gostovanju Dinamu iz Kijeva (6:2) okreću obavezama u domaćem šampionatu, ali obrazi i dalje "bride" od šamara u Poljskoj, a to se vidi i po izjavi Aleksandra Stanojevića pred novi prvenstveni duel sa Jedinstvom iz Uba.

- Posle teškog poraza dolazi nam domaće prvenstvo. Čuli smo da je stadion rasprodat i to je lepa vest. Prava sportska sredina i dobar ambijent. Svi smo spremni, danas imamo poslednji trening, tako da potpuno spremni dočekujemo utakmicu, počeo je Stanojević i nastavio o protivniku:

- Doveli su dosta novih igrača, ne odustaju od svog stila. Gledali smo ih i protiv Zvezde i protiv drugih ekipa. Mlada ekipa koja će tek da nadođe. Otišao im je najbolji igrač, ali im je došlo dosta dobrih stranaca. Žele da imaju svoj stil i pun respekt prema tome.

Potom se osvrnuo i na svoj tim i goruće probleme.

- Mi nismo ni u pripremnom periodu nametnuli stil. Nismo uspeli da se nađemo tu i nismo još blizu onoga što ja želim i što možemo. Nisu još ni svi igrači potpuno spremni iz raznih razloga. U hodu se uigravamo i pokušavamo da implementiramo neke stvari. Nadam se da će biti osveženja, trenutno smo daleko od priče koju želim, kaže Stanojević i dodaje:

Republika

Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Partizan u Lublinu

- Za sada ne možemo i to je vrlo evidentno da nismo napravili korak u napred. Nastavili smo u istom ritmu i kako sada stvari stoje nismo se pomerili. Mene više brine faza napada od faze odbrane. Pokazali smo da smo bezopasni i da se slabo krećemo u fazi napada. Imali smo malo ulazaka u protivnički kazneni prostor. Ovoj ekipi je neophodno osveženje u napadu. Adaptacija na moj rad duže traje od onoga što je očekivano. U ovom trenutku nismo napredovali. Kroz rad i određena pojačanja koja moraju hitno da dođu očekujem napredak.

Potom je usledio i obeshrabujuć odgovor u kom je Stanojević otpisao svoj tim, ali i Lugano iz kvalifikacija.

- Razgovaramo svaki dan više puta, to su krucijalne stvari. U ovom prelaznom roku su mi potrebna tri igrača, i u narednom još tri, četiri igrača. Bio sam miran jer sam bio svestan naših mogućnosti. Nismo ni trenirali u nekim trenucima onako kako bismo voleli da igramo. Moja odgovornost je najveća, moje je da uradim sve te stvari, ali nam je potrebno da osvežimo ekipu. Nadam se da ćemo do utakmice sa Luganom dovesti bar dva igrača, rekao je Stanojević.

Najmanje zadovoljan bio je sledećom stavkom:

- Jedina stvar za koju mogu da kažem da je bilo nenormalno jesu tri gola za pet minuta protiv Dinama. Nisam zadovoljan, to nije sportno, jer ne možemo da pratimo intenzitete u ovoj konstalaciji. Provlači se da smo bili dobri 40 minuta – fudbal se igra 90. Protivnik je imao 30 ulazaka u 16 metara. Moramo da budemo bolji i prema napred da bismo mogli da igramo bolje odbranu. Ovo mi se nije dešavalo u karijeri da u ovom periodu ne dožem do nečega da se nazire.

Ipak, ne želi Stanojević da klone duhom.

- Trener dolazi kad je bilo određenih problema. To je moj posao i sve su to izazovi. S druge strane, bilo je raznih priča i obećanja pre nego što sam došao, ali ne bih sada pričao o tome. Nikad se ne kajem za nešto. Teško je, patimo, ali zato sam i tu, da probam da rešim neke stvari - završio je trener crno-belih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading