NBA IGRAČ ZAVRŠAVA SA NAGETSIMA: Evo gde prelazi

Autor:

Sport

23.07.2024

21:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Džekson će se priključiti klubu za koji igra veliki rival Nikole Jokića.

NBA IGRAČ ZAVRŠAVA SA NAGETSIMA: Evo gde prelazi

Foto: www.profimedia.rs

Američki košarkaš Redži Džekson uskoro će postati novi plejmejker Filadelfija Seventisiksersa, prenose američki mediji. Adrijan Vojnarovski, poznati NBA insajder, otkrio je da Džekson planira da parafira saradnju sa Siksersima nakon što je otkupio svoj ugovor od Šarlot Hornetsa.

Džekson će se priključiti klubu za koji igra veliki rival Nikole Jokića, centar Džoel Embid. Ovo će dodatno začiniti već uzbudljivu rivalstvo između ova dva vrhunska košarkaša. Džoel je prethodnih godina bio najveći rival Jokića u trci za MVP priznanja, dok Jokić već ima tri MVP priznanja u svojoj kolekciji uz NBA titulu, koja još uvek izostaje iz Embidove karijere.

Republika

Foto: prinscreen/x

Redži Džekson

 


Igrač trenutno rešava proceduralne stvari u vezi sa izlaskom iz postojećeg ugovora, ali se očekuje da će uskoro postati zvanično pojačanje Siksersa. Redži Džekson će se pridružiti i pojačati postavu u kojoj već igraju Tajris Meksi, Keli Ubre, Erik Gordon i ruki Džered Mekejn.

Džekson je prethodne dve sezone proveo u Denver Nagetsima gde je zabeležio značajan učinak. Sa prosečno 9,8 poena, 3,7 asistencija i 1,9 skokova po utakmici, Džekson je bio važan igrač u timu. U prvoj sezoni u Nagetsima zbog povrede je odigrao samo 12 mečeva, dok je u sezoni 2023/2024 odigrao 82 utakmice, pružajući značajan doprinos timu.

Džekson je pre tri godine u Klipersima imao prosečno 17,8 poena uz 40 posto šuta za tri poena, što pokazuje da poseduje snažan ofanzivni potencijal. Njegovo iskustvo i veštine doneće dodatnu dubinu i kvalitet Siksersima, pružajući im nove mogućnosti u narednoj sezoni.

Kao rezervni plejmejker iza Džamala Mareja u Denver Nagetsima, Džekson je doprineo timu da stignu do polufinala zapada, pokazavši svoju vrednost i sposobnost da igra na visokom nivou čak i u ulozi sa manjom minutažom.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading