NIZAMINO UBISTVO POKRENULO LAVINU: Ove žene su ubijene nakon nje, jednoj je muž sa majkom uradio NEZAMISLIVO

Autor:

Svet

11.08.2024

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi zločin u Gradačcu desio se u maju ove godine, kada je Refik Mujedinović udarcima sekirom ubio suprugu Halidu Smajić

NIZAMINO UBISTVO POKRENULO LAVINU: Ove žene su ubijene nakon nje, jednoj je muž sa majkom uradio NEZAMISLIVO

Foto: Printscreen/Facebook

Prošla je godina od stravičnog ubistva Nizame Hećimović u Gradačcu, koje je potreslo BiH i region i koje je, nažalost, pokrenulo lavinu ubistava žena. Posle Nizame, još 13 žena je ubijeno.

Ni protesti ni upozorenja stručnjaka i psihologa poslije ubistva Nizame, nažalost, nisu sprečili talas slučajeva femicida koji je usledio.

Već deset dana nakon Nizame, 21. septembra 2023. godine, Mevludin Aljić (58) je u Podgajevima kod Živinica usmrtio nevenčanu suprugu Tahiru Čamdžić (52), a nakon toga počinio samoubistvo. Ljubomorni Mevludin je nakon svađe uzeo pištolj, ubio Tahiru, pa presudio sebi.

Republika

Foto: Društvene mreže

 

Krajem istog meseca u Zavidovićima je Mersud Halilović (45) hicima iz lovačke puške ubio svoju nevenčanu suprugu Aidu Dendić (33), a potom izvršio samoubistvo. Amir Hasanbašić (18) iz Modriče priznao je ubistvo svoje babe Mensure Hasanbašić (58), koju je 24. oktobra 2023. godine nožem ubo 24 puta.

Anel Bećirović je 12. novembra 2023. godine u Sarajevu, uprkos zabrani prilaska i prilikom predaje deteta majci, s pištoljem ušao u stan koji je koristila Emira Maslan i ispalio joj hitac u glavu. Zločin se desio nakon svađe i pred očima njihovog maloletnog sinčića.

U Bijeljini, u naselju Velika Obarska, M. V. (18) je 2. decembra 2023. godine sekirom ubio majku S. V. (50), čije je telo zapalio.

Usledio je i zločin od 7. februara 2024, kada je pripadnik MUP-a TK Elvis Ćustendil iz službenog pištolja usmrtio Amru Kahrimanović u Tuzli ispalivši u nju 16 metaka. Ćustendil je za ovaj zločin nedavno osuđen na 25 godina zatvora.

Novi zločin u Gradačcu desio se u maju ove godine, kada je Refik Mujedinović udarcima sekirom ubio suprugu Halidu Smajić. On je potom otišao u svoju kuću u Srebrenik i tamo se obesio.

Udarci sekirom

Muharem Subašić (60) u tuzlanskom naselju Krojčica, u maju ove godine, sekirom je ubio suprugu Kadu Subašić (62). Nesrećnoj ženi naneo je 13 povreda, usled kojih je preminula.

Tela Radomira Andrića (69) i njegove supruge Mileve (61) pronađena su 14. maja 2024. u njihovoj kući u naselju Rataja kod Foče. On je hicima iz pištolja ubio suprugu pa presudio sebi.

Krajem istog meseca, 21. maja 2024. godine, usledio je nezapamćen zločin u Tuzli. Mujaga Čičkušić (39) je u porodičnom stanu sekirom usmrtio suprugu Amelu (34) i njihovo dvoje dece od devet i dve godine. Tri tela pronađena su nakon što je Čičkušić skočio s 14 sprata zgrade.

U Tuzli je nedavno počelo suđenje Mađaru Ernu Szabo-Csakiju (50), koji je krajem februara ove godine u naselju Lipnica samostrelom ubio suprugu Selmu Baluković. Preminula žena imala je povrede na vratu i ubodnu povredu grudnog koša, dok je Mađar nađen s ubodnom ranom na stomaku.

Mučili je i zlostavljali

Nermina Krajinović brutalno je ubijena u julu ove godine u sarajevskom naselju Pofalići. Njen suprug Goran Ravlić i njegova majka Leđiba osumnjičeni su da su je danima mučili, vezali je, seksualno zlostavljali, tukli, čupali i šišali joj kosu. Ubili su je oklagijom, nakon čega su planirali njeno telo iseći u komade i baciti u smeće. Uz pomoć poznanika su kupili čak i mašinu za mlevenje mesa.

Republika

Foto: Facebook/Goran Ravlić/Printscreen

 

Aktivirao bombu

U sarajevskom naselju Širokača ubijena je mlada žena Emira Čomaga. Naime, krajem juna ove godine Almir Česir, koji je bio u sukobu s bratom Muamerom, došao je u porodičnu kuću te prvo ranio brata. Na kraju ih je sve troje usmrtio aktivirajući ručnu bombu. 

Podsetimo, monstrum Nermin Sulejmanović je tog 11. avgusta 2023. godine ubio suprugu Nizamu Hećimović, te oca i sina Đengiza i Denisa Ondera, a ranio je još tri osobe. Nakon toga je izvršio samoubistvo na farmi u Gradačcu.

Zijada Vuković-Pamuković, tetka pokojne Nizame Hećimović, koja je do poslednjeg trenutka bila s njom, za „Dnevni avaz“ istakla je da će se u nedelju u Gradačcu mirnom šetnjom prisetiti Nizame, ali i drugih žrtava porodičnog nasilja.

- Ovo su dani koji mi teško padaju i koje doživljavam kao da je Nizama još sa mnom. Nikakvog napretka nema, jedino što smo uspeli, na inicijativu neformalne grupe, jeste to da po mesnim zajednicama edukujemo žene. Mirna šetnja nije samo za Nizamu, nego i za svih 13 žena koje su ubijene posle nje - kazala je za „Avaz“ Zijada Vuković-Pamuković.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading