HOROR: Devojčica (3) pala u bazen, ostala bez svesti!

Autor:

Svet

11.08.2024

12:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Roditelji su odmah priskočili u pomoć

HOROR: Devojčica (3) pala u bazen, ostala bez svesti!

Foto: ST/N. MANDIĆ

Rovinjska policija je u subotu ujutro primila dojavu kako je u kući za odmor u Rovinjskom selu trogodišnja devojčica iz Nemačke pala u bazen bez mišića za plivanje i ostala bez svesti.

Trogodišnja devojčica u subotu je povređena u bazenu kada je iz još neutvrđenih okolnosti pala u bazen i ostala bez svesti, uspešno se oporavlja u riječkoj bolnici, izvestila je u nedelju istarska policija.

"Devojčica je pri svesti i stabilno, a policijski službenici nastavljaju da utvrđuju okolnosti povrede deteta u bazenu", navela je istarska policija.

Roditelji su odmah priskočili u pomoć te je nakon uspešno pružene pomoći, dete došlo svesti i zatim helikopterom hitne medicinske pomoći prevezeno u riječku bolnicu na dalju obradu.

Podsetimo, mladić Danilo I. (19) preminuo je 23. jula od posledica povreda zadobijenih prilikom pada s tobogana na bazenu u "S klubu" u Jakovu 16. jula, sedam dana ranije.

Lekari su se danima borili za njegov život, međutim, nisu mogli da ga spasu.

Republika je posetila "S klub" u Jakovu, gde smo istražili da li su tobogani sada adekvatno obezbeđeni.

Kako smo saznali, na toboganima još rade spasioci koji su mladi i neiskusni, većina njih još pohađa srednju školu ili je tek upisala fakultet. 

- Bazen posećuju većinom deca i mladi, pogotovo sada, kada su na raspustu od škole ili fakulteta. Momak se jeste povredio kod nas na toboganu, imao je posekotinu, znamo da je poslat u bolnicu, mi smo uradili sve što je do nas, informaciju da je preminuo smo saznali u medijima, žao nam je, nesrećan je slučaj ako je preminuo zbog povrede u našem akva-parku - priča jedan od spasilaca sa bazena.

O slučaju su obavšteni policija i tužilaštvo.

Prema prvim informacijama koje su se tada pojavila, prilikom pada mladiću je pukao vratni pršljen. Lekari su mu konstatovali teške telesne povrede i on je ležao u bolnici intubiran.

Ranije se oglasio i sam "S klub" za naš portal:

- Pretpostavljamo da mislite na dogadjaj od 15. 7... Ako je to u pitanju, nismo dobili informaciju da je momak podlegao povredama i jako nam je žao ako je to istina...

Pomenutog dana našoj spasilackoj službi se javio momak sa posekotinom tela koja je sanirana i upućen je u najbližu bolnicu na ušivanje. Momak je, po informacijama koje smo dobili od spasilačke slube, bio komunikativan, pokretan i u pratnji prijatelja napustio je akva-park - kaže Miloš iz "S klub rizort", te dodaje:

- Momak, ni njegovi prijatelji, nisu dali informaciju spasiocima gde se i kako povredio, samo je tražio telefon da pozove roditelje i tražio od prijatelja da ga odvezu. Mi smo od policije dobili informaciju da je momak na intenzivnoj nezi, sa njima smo sarađivali i dostavili sve što je traženo od nas, sa tužilaštvom nismo imali kontakt. Pored spasilačke službe i službe obezbeđenja sa kojima imamo ugovor o saradnji imamo i zaposlene redare koji su svi prijavljeni u skladu sa zakonom Republike Srbije. Naglasili bismo da tog dana kao i u istoriji našeg poslovanja od 11 godina niko nikada nije pao sa tobogana i da je to nemoguće iz razloga što su svi tobogani gradjeni od svetski renomiranih proizvođača koji imaju sve sertifikate o bezbednosti i iste tobogane kao naše grade po celoj Evropi i Americi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading