PROROČKE REČI PREDSEDNIKA VUČIĆA SE OSTVARUJU! TOTALNI RAT IZRAELA I LIBANA NIJE MOGUĆE IZBEĆI: Raketa Hezbolaha danas pobila decu!

Autor:

Vesti

27.07.2024

22:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ratovaće Zapad protiv Istoka!

PROROČKE REČI PREDSEDNIKA VUČIĆA SE OSTVARUJU! TOTALNI RAT IZRAELA I LIBANA NIJE MOGUĆE IZBEĆI: Raketa Hezbolaha danas  pobila decu!

Foto: Printscreen/Prva TV

Aleksandar Vučić upozorava na mogući sukob Izraela i Libana

Izraelski ministar spoljnih poslova Izrael Kac izjavio je da se približavamo trenutku sveopšteg rata protiv Hezbolaha i Libana, a na ovaj nemili razvoj događaj upozoravao je predsednik Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić više puta je naglasio važnost očuvanja mira kako na Balkanu, tako i u svetu imajući u vidu sve ono što se ovih dana dešavalo kako u Srbiji, tako i u Ukrajini, ali i na Bliskom istoku. Takođe, Vučić je u više navrata upozoravao da može doći do sukoba Izraela i Libana.

Vučić - teško vreme i mogući sukob Hezbolaha i Izraela

Vučić je krajem juna rekao da je uveren da za svet stiže mnogo teže vreme i ocenio da je vrlo teško, "gotovo nemoguće", izbeći sukob Hezbolah - Izrael, a taj sukob, kako kaže, je pravi veliki sukob, jer iza Hezbolaha stoji Iran.

- Hamas je taj koji može da okupi ceo islamski svet, u smislu deklaracija, humanitarne podrške, ali ne direktnog učešća u ratu. A Hezbolah je sukob (Izraela) sa Libanom, nas uvodi u veliki sukob na onome što se zove Sveta zemlja, na celom istoku, ali angažuje i kompletan zapad i kompletan istok - izjavio je Vučić za TV Prva.


Odnosi Izraela i Libana su veoma napeti, a Izrael je više puta izrazio svoju zabrinutost zbog jačanja Hezbolaha u Libanu, kao i zbog iranske podrške ovoj organizaciji. U kontekstu ovih tenzija, predsednik Vučić je istakao da je neophodno da se međunarodna zajednica uključi u rešavanje ovog pitanja kako bi se izbegao potencijalni sukob koji bi imao dalekosežne posledice.

Globalna bezbednosna situacija i uloga Srbije

Srbija, kao zemlja koja teži očuvanju mira i stabilnosti u regionu, aktivno prati razvoj situacije na globalnom nivou. Predsednik Vučić je istakao da je važno da se očuva dijalog i da se spreče potencijalni sukobi koji bi ugrozili mir i bezbednost širom sveta.

Takođe, Vučić je naglasio da je saradnja sa međunarodnim partnerima ključna u očuvanju mira i da Srbija ima nameru da aktivno doprinosi rešavanju globalnih bezbednosnih izazova.

Izraelsko-libanski sukob predstavlja jedan od najvećih izazova za međunarodnu zajednicu u ovom trenutku, a reakcije i upozorenja predsednika Vučića ukazuju na važnost preventivnog delovanja i diplomatskog rešavanja ovakvih kriznih situacija. Srbija, kao konstruktivan član međunarodne zajednice, nastoji da doprinese mirnom rešavanju sukoba i očuvanju stabilnosti u regionu i šire.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading