"KAO DECA SMO IH STALNO JELI, A SADA NAM JE ZA NJIH POTREBAN KREDIT: Omiljeni slatkiš postao luksuzna roba, KOŠTA VIŠE OD MESA (FOTO)

Autor:

Biznis

14.08.2024

21:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogima su nepristupačni

"KAO DECA SMO IH STALNO JELI, A SADA NAM JE ZA NJIH POTREBAN KREDIT: Omiljeni slatkiš postao luksuzna roba, KOŠTA VIŠE OD MESA (FOTO)

Foto: Shutterstock

Korisnici društvenih mreža bili su zatečeni kada su saznali cenu Kraš napolitanki u jednoj prodavnici u Hrvatskoj. Mnogi su izrazili svoje nezadovoljstvo na društvenim mrežama, komentarišući da je cena ovih slatkiša postala nepristupačna. Jedan korisnik je čak uporedio cenu napolitanki u Hrvatskoj sa cenom istih u Nemačkoj, uočivši skoro dvostruko višu cenu u zemlji proizvođača.

"Ovo je suluda cena, ko to može da priušti? ", "Pa mi smo kao deca ovo stalno jeli, sada ti za njih treba kredit", nižu se komentari po društvenim mrežama i na Redditu.

Konkretan komad mesa umesto napolitanki

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 👑 Diva (@dmarosevic)

 

Komentari na društvenim mrežama su isticali da su napolitanki nekada bile deo svakodnevne ishrane, ali da su sada postale luksuz zbog visoke cene. Poređenja radi, cena kilograma napolitanki u pomenutoj prodavnici iznosi 17,38 evra, dok se kilogram jagnjetine može naći za 11 do 13 evra, a kilogram pilećih bataka za oko četiri evra. Potrošači su isticali da za cenu dve kutije napolitanki mogu kupiti dovoljno mesa za kompletan obrok, uključujući i prilog.

Poskupljenje čokolade zbog rasta cena kakaoa

 

 

Rast cena kakaoa već duže vreme utiče na poskupljenje čokoladnih proizvoda, a time i napolitanki. U junu mesecu, Kraš je najavio poskupljenje svojih proizvoda koji sadrže kakao, pravdajući to otežanim okolnostima. Korigovanje cena je obuhvatilo proizvode koji sadrže kakao, prilagođavajući se udelu kakao delova u sadržaju proizvoda.

Na kraju, visoka cena Kraš napolitanki u jednoj prodavnici u Hrvatskoj izazvala je burne reakcije korisnika društvenih mreža, ističući nepristupačnost ovog omiljenog slatkiša. Potrošači su se poredili sa cenama mesa, naglašavajući da bi za isti novac radije kupili kvalitetan obrok umesto skupih napolitanki.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading