ROĐEN KAO FABRICIO, A SADA JE ATLETIČARKA VALENTINA! Nova drama u svetu sporta - SKANDALI ne prestaju!

Autor:

Sport

14.08.2024

17:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi ovo neće prihvatiti.

ROĐEN KAO FABRICIO, A SADA JE ATLETIČARKA VALENTINA! Nova drama u svetu sporta - SKANDALI ne prestaju!

Foto: Profimedia

Valentina Petrilo je paraolimpijska atletičarka koja je u svojoj karijeri postigla značajne uspehe, ali je sada u centru pažnje zbog svoje lične transformacije. Rođen kao Fabricio, Valentina je 11 puta bio državni prvak u paraolimpijskoj atletskoj disciplini, ali će sada, sa 50 godina, nastupiti na Paraolimpijskim igrama "Pariz 2024" kao žena.

Od 2019. godine, Valentina se izjašnjava kao žena, a na paraolimpijadi u Parizu učestvovaće u trkama na 200 i 400 metara u klasifikaciji T12, koja je namenjena sportistima sa problemima vida. Iako je svestan da će njegovo učešće izazvati kontroverze, Valentina ističe da je srećnija kao žena, čak i ako je to dovelo do promena u njenim sportskim performansama.

Republika

Foto: Profimedia

Valentina Petrilo - nekadašni Fabricio

Valentina ističe da je primetila promene u svom telu i performansama od početka hormonske terapije. Težina joj se povećala za 10 kilograma, a rezultat na 400 metara, njenoj omiljenoj disciplini, usporio se za čak 12 sekundi. Ovo otvara pitanje uticaja hormonske terapije na sportske rezultate, ali Valentina ističe da je njen lični identitet i sreća važnija od sportskih dostignuća.

Valentinino učešće kao žene u paraolimpijskim trkama izazvalo je podeljene reakcije u javnosti. Ona je svesna da mnogi neće prihvatiti njeno učešće, ali ističe da je to njena lična odluka i da se nada razumevanju, odlučna je da nastavi sa takmičenjima i da se bori za svoje mesto u sportu. Njen primer može da posluži kao podsticaj za razumevanje i podršku drugim sportistima koji prolaze kroz slične lične transformacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading