KRENULO GA U ŽIVOTU: Osvojio olimpijsku medalju i postao milioner - pakistanski atletičar zasut dolarima! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

14.08.2024

07:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uspeh na svetskoj sportskoj smotri njmu se zaista isplatio.

KRENULO GA U ŽIVOTU: Osvojio olimpijsku medalju i postao milioner - pakistanski atletičar zasut dolarima! (VIDEO)

Foto: youtube.com/printscreen/The Tribune

Pakistanski bacač koplja Aršad Nadim postao je heroj nacije osvajanjem zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu.

Za svoj izuzetan uspeh, Nadim će biti nagrađen sa ukupno 250 miliona rupija, što iznosi impresivnih 897.000 američkih dolara. Premijer Pakistana, Šehbaz Šarif, najavio je da će Nadim primiti 150 miliona rupija (538.000 dolara), dok je premijerka provincije Pandžab, Marjam Navaz, takođe obezbedila nagradu od 100 miliona rupija (359.000 dolara) za ovog izuzetnog sportistu.

Nadim je postao poznat po svom izvanrednom hicu od 92,97 metara, kojim je oborio olimpijski rekord i osvojio zlatnu medalju. U znak priznanja za ovaj podvig, premijerka Navaz uručila mu je ključeve novog automobila sa specijalnom registarskom oznakom "PAK 92.97", simbolišući neverovatnu udaljenost koju je postigao.

 

 

Ovaj trijumf označava prvu zlatnu olimpijsku medalju za Pakistan posle 40 godina, nakon što je muška reprezentacija u hokeju na travi osvojila zlato na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu 1984. godine. Ovo je bio veliki podstrek za pakistanu sportsku scenu, posebno imajući u vidu da je poslednju olimpijsku medalju pre Pariza, bronzu u hokeju na travi, Pakistan osvojio 1992. godine u Barseloni.

Aršad Nadim je svojim uspehom na Olimpijadi u Parizu postao simbol sportskog dostignuća i inspiracija celoj naciji, dok je njegov izuzetan podvig zauvek zapisan u istoriji pakistanskog sporta.

Da podsetimo, Olimpijske igre u Parizu svečano su zatvorene u nedelju 11. avgusta, a srpski olimpijski tim je na svetskoj sportskoj smotri osvojio pet odličja. Zlatne medalje osvojili su strelci Zorana Arunović i Damir Mikec, teniser Novak Đokovića i vaterpolo reprezentacija Srbije. 

Takvondiskinja Aleksandra Perišić se okitila srebrnim odličjem, dok su košarkaši stigli do bronzane medalje koja ima zlatan sjaj.

 

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading