CRVENO-BELI NA STRANOM TRŽIŠTU?! Kineska vlada posetila Marakanu - novi koraci ka USPEHU!

Autor:

Sport

14.08.2024

12:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potvrda dugoročne saradnje.

CRVENO-BELI NA STRANOM TRŽIŠTU?! Kineska vlada posetila Marakanu - novi koraci ka USPEHU!

Foto: Instagram/Printscreen

FK Crvena zvezda danas je ugostila visoku delegaciju iz Kine, predvođenu potpredsednicom kineske vlade Šen Đikin. Cilj posete bio je dodatno unapređenje već izuzetno dobrih odnosa i jačanje saradnje između kluba i kineskih sportskih struktura.

Sastanku su prisustvovali čelnici crveno-belih - predsednik Svetozar Mijailović, sportski direktor Mitar Mrkela, direktor Omladinske škole Nikola Jelić i direktor poslovnog razvoja Stefan Mrlješ, dok je ispred Vlade Srbije bio prisutan i ministar sporta i omladine Zoran Gajić.

S druge strane, uz potpredsednicu Đikin, delegaciju su činili i ministar za sport Gao Đidan, direktorka Fudbalskog saveza Kine Song Kai, kao i zamenik generalnog sekretara državnog saveta Liju Đuhui, zajedno sa još 14 visokih kineskih zvaničnika.

 

 

Poseta je počela obilaskom Muzeja FK Crvena zvezda, gde su gosti imali priliku da se upoznaju s bogatom istorijom kluba i njegovim sportskim dostignućima. Nakon razmene poklona i fotografisanja, održan je zvanični sastanak u svečanoj sali, na kojem su dve strane razmenile iskustva u vezi s razvojem omladinskog fudbala u Kini, pod pokroviteljstvom Zvezdine omladinske škole, kao i marketinškim potencijalom crveno-belih na kineskom tržištu.

Delegacija je zatim obišla terene omladinske škole, gde su imali priliku da se uvere u metodologiju treninga mladih igrača, te su prisustvovali utakmici koja se odvijala u tom trenutku. Posetu je uveličao i nekadašnji trener Crvene zvezde, a donedavni selektor kineske reprezentacije Aleksandar Janković.

Ova poseta je samo potvrda dugoročnog opredeljenja obe strane da nastave s razmenom fudbalskog znanja i dalje unapređenje saradnje, posebno u segmentu razvoja mladih i talentovanih fudbalera. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading