POGINUO RADNIK U RUDNIKU! Mikser za beton se prevrnuo na nesrećnog muškarca

Autor:

Svet

14.08.2024

19:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na mesto događaja su odmah pristigli pripadnici MUP-a

POGINUO RADNIK U RUDNIKU! Mikser za beton se prevrnuo na nesrećnog muškarca

Foto: pixabay.com

U rudniku cinka, barita i olova Rupice, koji se nalazi kod Vareša, danas je došlo do teške nesreće. U nesreći, koja se dogodila u krugu rudnika, poginula je jedna osoba. Prema informacijama sa terena, incident se desio oko 11:35 sati kada se prevrnuo mikser za beton, specijalizovano vozilo koje se koristi za transport betonske mešavine unutar rudnika.

Poginuli radnik identifikovan je kao K. B., poreklom iz Kaknja. Nakon nesreće, na mesto događaja su odmah pristigli pripadnici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona. Uviđaj je u toku, a sve aktivnosti su pod nadzorom kantonalnog tužioca. Takođe, prisutan je i rudarski inspektor koji istražuje uzroke nesreće i proverava sve okolnosti koje su dovele do tragičnog incidenta.

Rudnik Rupice, u kojem se nesreća dogodila, otvoren je u martu ove godine i predstavlja značajnu investiciju u rudarskom sektoru Bosne i Hercegovine. Ova nesreća naglašava potrebu za strogim merama bezbednosti i pažnjom na radnom mestu, kako bi se sprečili slični incidenti u budućnosti.

Rudnik Rupice je značajan rudarski projekat koji se nalazi kod Vareša u Bosni i Hercegovini.

Ključne informacije o rudniku Rupice:

Otvoreno: Rudnik Rupice je otvoren u martu 2024. godine.

Resursi: Rudnik se specijalizuje za eksploataciju cinka, barita i olova. Ovi minerali su važni za različite industrijske procese i proizvode.

Lokacija: Nalazi se u blizini Vareša, što je područje poznato po bogatim mineralnim resursima. Ova regija ima dugogodišnju rudarsku tradiciju.

Bezbednost: Kao i u svim rudarskim operacijama, bezbednost na radu je od ključne važnosti. U ovoj oblasti često dolazi do nesreća, što naglašava potrebu za strogim bezbednosnim standardima i nadzorom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading