OPROŠTAJNO PISMO REPREZENTATIVCA! Zahvalio PORODICI i saigračima: Oni koji odlaze ostaju najveći NAVIJAČI!

Autor:

Sport

14.08.2024

15:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dirljiva poruka.

OPROŠTAJNO PISMO REPREZENTATIVCA! Zahvalio PORODICI i saigračima: Oni koji odlaze ostaju najveći NAVIJAČI!

Foto: Tanjug/AP

Jedan od najboljih igrača u istoriji hrvatske reprezentacije Marčelo Brozović doneo je odluku da završi reprezentativnu karijeru nakon 99 odigranih utakmica u kockastom dresu. Ova odluka dolazi nakon kritika koje je dobio posle Evropskog prvenstva, a Brozović je odlučio da se oprosti emotivnim pismom.

U svom oproštajnom pismu Brozović ističe značaj i privilegiju koju je imao igrajući za hrvatsku reprezentaciju. S ponosom ističe svoje najupečatljivije i najdraže uspomene, uključujući takmičarski debi protiv Brazila na Svetskom prvenstvu u Brazilu, srebrnu medalju u Rusiji, bronzu u Kataru i srebro u Roterdamu. Pismo je ispunjeno zahvalnostima prema trenerima, saigračima, medicinskom osoblju, ali i porodici i navijačima koji su mu pružali podršku tokom celog putovanja.

- Poznajete me dovoljno dobro da znate kako nisam čovek od puno reči, pa bih za ovo oproštajno pismo bila dovoljna i samo jedna brojka. Toliko sam puta imao čast da nastupam za hrvatsku fudbalsku reprezentaciju i s tim brojem ću završiti reprezentativnu karijeru. Za Hrvatsku sam uvek davao sto odsto truda, energije, snage i strasti. To je standard koji su postavili brojni veliki igrači pre mene, standard kojem smo stremili svi u ovoj nezaboravnoj generaciji i standard kojem moraju težiti svi koji dolaze. Osećam da sam s Hrvatskom prošao i ostvario sve što sam ikada mogao poželeti i da je vreme za nove snage koje će dati tih sto odsto jer je jedino to dovoljno dobro kada nastupate za Hrvatsku - napisao je Marčelo u pismu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Uspešni Marčelo Brozanović

Brozović ističe da je teško reći zbogom ekipi, posebno svojim saigračima Luki Modriću i Ivanu Perišiću, sa kojima je delio mnoge nezaboravne trenutke na terenu. Ipak, ističe da je odigrao 99 utakmica, što je više nego što je ikada mogao da priželjkje, te da je odluka da se oprosti baš nakon tog broja "epohalna".

 

- 99 utakmica... Takmičarski debi protiv Brazila na otvaranju Svetskog prvenstva u Brazilu. Srebrna medalja u Rusiji. Bronzana medalja u Kataru. Srebro u Roterdamu. Dočeci nakon svetskih medalja. Puno slatkih, velikih i dramatičnih pobeda, ali i neki bolni porazi. Mnogo klizećih startova i još više pretrčanih kilometara. To su najupečatljivije, najdraže i najposebnije uspomene mog fudbalskog života i beskrajno sam zahvalan što sam imao privilegiju da budem deo ove ekipe. Nemoguće je u ovakvom pismu zahvaliti svakome pojedinačno jer u fudbalskom životu morate imati sreću da budete okruženi s mnogo kvalitetnih ljudi da biste uspeli, od trenera preko saigrača do lekara, fizioterapeuta, ekonomista i svih ostalih - nastavio je fudbaler.

Na kraju pisma, Brozović izražava optimizam u pogledu budućnosti hrvatske reprezentacije, ističući da će stariji igrači nastaviti da vode ekipu, dok će mlađi igrači biti gladni, kvalitetni i željni nastaviti niz velikih uspeha. Pismo završava sa "Voli vas Broz", simbolično označavajući kraj jedne ere, ali i početak nove za hrvatski fudbal.

- A u hrvatskoj reprezentaciji su - najbolji od najboljih. Bilo mi je zadovoljstvo raditi sa svim selektorima, od Nike Kovača koji mi je prvi dao priliku, preko Ante Čačića s kojim smo igrali odličan fudbal u Francuskoj do Zlatka Dalića s kojim smo ostvarili nezapamćene i izvanredne uspehe. Hvala njima i svim članovima stručnog štaba, kao i ekipi iz Saveza, jer svi zajedno pomažu u kreiranju tog pobedničkog, prijatnog i porodičnog okruženja u reprezentaciji. Veliko hvala ide mojoj porodici i najbližim ljudima jer su mi uvek bili najvažnija podrška. Srećan sam što sam i s njima mogao deliti te najveće trenutke u istoriji hrvatskog fudbala, kao i s navijačima koji su živeli, slavili i tugovali zajedno s nama - hvala vam na podršci, posebno kada je bilo teško.

- Iz mnogo razloga je teško reći zbogom reprezentaciji, ali zbog jednog razloga sam se lomio ovako dugo. Teško je reći zbogom ekipi. Teško je reći zbogom Luki i Kovi, s kojima sam toliko toga prošao, s kojima sam se na terenu poznavao u dušu i s kojima je bilo neverovatno uživanje igrati. I svima ostalima, mladima i starijima, jer smo znali kako ići sto posto na terenu, a kako se zabavljati van terena. Znam koliko će mi sve to nedostajati: svaki obrok, priprema za trening, napetost pre utakmice, ponos kada zasvira Lijepa naša, emocija kada s navijačima slavimo velike pobede, i onaj obični ponedeljak kada se okupimo, vidimo prvi put nakon mesec-dva, zagrlimo i nastavimo gde smo stali prošli put, a zatim je nastavio.

- Ali, karavan mora dalje, a mi koji odlazimo ostajemo najveći navijači. Hrvatska ima i imaće i dalje sjajnu ekipu, starije koji će voditi kao do sada, i mlađe koji su gladni, kvalitetni i željni nastaviti niz velikih uspeha. Devedeset devet. Pitaće se neko, "Pa ko je tako lud da se oprosti baš s 99 nastupa?" To je više nego što sam ikad mogao priželjkivati, a pritom je bilo bolje i uspešnije nego što sam ikad mogao sanjati. I zato, tih devedeset devet je baš, onako, epohalno! Voli vas Broz - zaključio je Marčelo Brozović.

BONUS VIDEO 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading