UMRO LEGENDARNI KOŠARKAŠ! Svi ga pamte po 100 poena na jednom meču

Autor:

Sport

14.08.2024

11:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uzrok i dalje nije poznat

UMRO LEGENDARNI KOŠARKAŠ! Svi ga pamte po 100 poena na jednom meču

Foto: wikipedia/printscreen

Frenk Selvi

Legendarni košarkaš Frenk Selvi – Veliko ime američke košarke

Legendarni američki košarkaš Frenk Selvi preminuo je u 91. godini života, javljaju mediji u SAD, a uzrok smrti i dalje nije poznat. Selvi je ostavio neizbrisiv trag u svetu košarke, a mnogi će ga pamtiti po istorijskom dostignuću - ubacio je 100 poena u jednoj NCAA utakmici, igrajući za "Fermanagh" protiv "Newbury College-a" 13. februara 1954. godine.

Veliko ime NCAA košarke

Frenk Selvi je bio vodeći strelac NCAA dva puta tokom svojih godina na koledžu, a njegov rekord od 100 poena u jednoj utakmici će ostati upamćen kao jedno od najvećih dostignuća u istoriji ovog takmičenja. Ovo dostignuće ga je lansiralo u svet košarke i bilo je presudno za njegov izbor kao broj jedan na NBA draftu 1954. godine od strane Baltimor Buletsa.

Karijera u NBA ligi


Selvi je proveo deset godina igrajući u NBA ligi, sa kratkim prekidom od jedne sezone kada je služio vojni rok. Tokom svoje karijere, Selvi je igrao za Atlantu, Los Anđeles Lejkerse, Njujork Nikse i Sirakuz Nešnlse (danas Sakramento Kingsi). Za to vreme, odigrao je 565 utakmica i prosečno beležio 10,8 poena, 3,7 skokova i 2,8 asistencija u 26 minuta igre.

Legat i sećanje

Frenk Selvi će zauvek ostati upamćen kao jedan od najvećih košarkaša svoje ere. Njegov doprinos NCAA košarci, rekord od 100 poena u jednoj utakmici i uspešna NBA karijera čine ga nezaboravnim igračem, čije se ime i danas pominje sa poštovanjem u svetu sporta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading