ISTORIJSKI TRENUCI ZA SRPSKI SPORT: Kineski zvaničnici zajedno sa Jao Mingom u poseti Beogradu nakon Olimpijskih igara u Parizu

Autor:

Sport

14.08.2024

16:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom posete, delegacija je obišla nekoliko ključnih tačaka srpskog sporta.

ISTORIJSKI TRENUCI ZA SRPSKI SPORT: Kineski zvaničnici zajedno sa Jao Mingom u poseti Beogradu nakon Olimpijskih igara u Parizu

Foto: Ministarstvo sporta

Po završetku Olimpijskih igara u Parizu, u Beograd je stigla državna savetnica Državnog Saveta Narodne Republike Kine, Šen Jićin i direktor Generalne uprave za sport Narodne Republike Kine, Gao Džidan. Ova poseta, koja simbolizuje duboko poštovanje prema srpskom sportu i želju za produbljivanjem saradnje između dve sportske sile, donela je važne korake ka zajedničkoj sportskoj istoriji. 

Ministar sporta Republike Srbije, Zoran Gajić, ugostio je kinesku delegaciju predvođenu Šen Jićin u okviru koje je potpisan memorandum o razumevanju o saradnji u oblasti košarke, odbojke i fudbala. Ovaj značajan dokument predstavlja uvod u pripreme za Olimpijske igre u Los Anđelesu 2028. godine, sa ciljem unapređenja i jačanja sportskih veza između Srbije i Kine.

Tokom posete, delegacija je obišla nekoliko ključnih tačaka srpskog sporta, od kojih se posebno ističe obilazak Muzeja Crvene zvezde i prisustvo treningu omladinskog kluba Crvene zvezde, kao i prijateljski meč između KK Mega MIS i Guangša tima iz Kine. Ovom događaju prisustvovao je i Jao Ming, legendarni NBA igrač i aktuelni predsednik Košarkaškog saveza Kine, koji je svojim prisustvom pružio poseban značaj meču.

Poseta je završena u Obrenovcu, gde je delegacija prisustvovala treningu odbojkaškog kluba Tent, naglašavajući značaj uzajamne podrške i partnerstva u sportu. Ova istorijska poseta postavlja temelj za dalji razvoj i unapređenje saradnje u sportu između Srbije i Kine.

Iako teritorijalno i brojčano mala, Srbija nastavlja da blista kao svetska sportska sila, što je još jednom prepoznato od strane kineske delegacije. Uz uspehe ostvarene na Olimpijskim igrama u Parizu, gde je kineska reprezentacija osvojila 40 zlatnih medalja, duh kineskog sporta nastavlja da osvaja svet, a partnerstvo sa Srbijom obećava svetlu i uspešnu budućnost za oba naroda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading