STIGLA NAGRADA ZA IZBACIVANJE SRBIJE: "Orlove" nepravedno poslao kući, a onda je dobio OVO

Autor: Republika/A.Đ.

Sport

11.07.2024

13:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlučuje o sudbini Engleske i Španije.

STIGLA NAGRADA ZA IZBACIVANJE SRBIJE: "Orlove" nepravedno poslao kući, a onda je dobio OVO

Foto: Starsport

Sudijski komitet UEFA je saopštio da će Francuz Fransoa Leteksje suditi finale EVRO 2024 između Španije i Engleske. Ovaj 35-godišnji međunarodni sudija, koji je u karijeri sudio 65 zvaničnih utakmica UEFA, imao je zapaženu ulogu na ovogodišnjem završnom EVRO turniru, sudeći tri utakmice grupne faze.

Republika

Foto: Ap photo

Fransoa Leteksje

 

Takođe, Leteksje je vodio deset mečeva UEFA klupskih takmičenja i bio je četvrti sudija u finalu Lige šampiona 2024. godine. U nedeljnom finalu pridružiće mu se francuski pomoćnici Siril Munjer i Mehdi Rahmuni, dok će ulogu četvrtog sudije obavljati Šimon Marcinijak iz Poljske. Uloga video asistenta sudije (VAR) poverena je Žeromu Brisaru iz Francuske.

 

 


Jedan od zanimljivih momenata sa meča Srbija - Danska bio je trenutak kada je Fransoa Leteksje propustio da svira penal u korist Srbije. Bivši nemački FIFA sudija Manuel Grefe je sagledao spornu situaciju i izneo mišljenje da je Aleksandar Mitrović bio oštećen, što je podržano i od strane danskog fudbalskog stručnjaka Mortena Bruna. Ova situacija je izazvala dosta pažnje i komentara tokom prenosa meča.

 

 

 

 


Srbija je učestvovala na EVRO 2024, smeštena u grupu C sa Engleskom, Danskom i Slovenijom. Prvi meč protiv Engleske odigran je u Gelzenkirhenu, a zatim su usledile utakmice protiv Slovenije i Danske. Svi ovi mečevi su pratili navijači i ljubitelji fudbala širom sveta.

 

 

Međutim, da situacija bude još bolja, Leteksje je Francuz, a dobio je moć da sudi Špancima koji su Reprezentaciju Francuske izbacili iz takmičenja. Ima velike šanse da im se osveti i da trofej odnesu Englezi.

 

 


EVRO 2024 je bio izuzetno interesantan turnir sa mnogo neizvesnosti i nesvakidašnjih situacija. Finale između Španije i Engleske obećava da će biti spektakularan događaj, a uz iskusnog sudiju poput Fransoa Leteksjea, očekuje se da će biti pravedno suđenje i uzbudljiva fudbalska predstava.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading