LAMIN JAMAL NIJE NAJBITNIJI IGRAČ? Evo u koga su sve oči uprte

Autor:

Sport

14.07.2024

11:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hoće li prekinuti "prokletstvo"?

LAMIN JAMAL NIJE NAJBITNIJI IGRAČ? Evo u koga su sve oči uprte

Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Engleske ima priliku da večeras u finalu Evropskog prvenstva osvoji svoju prvu titulu prvaka. Međutim, uoči meča protiv Španije, pažnja javnosti je usmerena i na iskusnog napadača Harija Kejna, koji nosi teret "prokletstva" u svojoj karijeri.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Hari Kejn

 


Hari Kejn, koji je prešao iz Totenhema u Bajern, do sada je postigao impresivnih 406 golova, ali nije imao priliku da podigne nijedan trofej ni sa reprezentacijom ni sa klubovima u kojima je igrao. Ovo "prokletstvo" prati ga kao senka kroz karijeru, ali uprkos tome, Kejn ističe da ga sve više motiviše i odlučuje da promeni tu situaciju. Njegova želja da osvoji trofej postaje sve snažnija kako godine prolaze, a prilika da uđe u istoriju zajedno sa svojim narodom dodatno ga motiviše pred finale.

Uoči finalnog meča, atmosfera u Engleskoj je nabijena uzbuđenjem i nadom da bi nacionalni tim mogao da ostvari istorijski uspeh. Navijači, mediji i javne ličnosti izražavaju podršku reprezentaciji, ali istovremeno je prisutan i određeni skeptizam zbog ranijih neuspeha u sličnim situacijama.
Republika

Foto: Tanjug/AP

Reprezentacija Engleske

 


Hari Kejn je istakao svoju odlučnost da osvoji trofej i u najavi meča sa Španijom naglasio je da bi pobeda u finalu bila najlepši osećaj koji jedan fudbaler može da doživi. Njegova uloga u timu je ključna, a golovi koje je postigao na ovom šampionatu protiv Holandije, Slovačke i Danske, dodatno su pojačali njegovu motivaciju i glad za pobedom.

Sa druge strane, Španci su tri puta bili prvaci Evrope, dok Englezi još uvek tragaju za svojim prvencem. Lamin Jamal se ističe kao jedan od glavnih aduta Španije u finalu, dok mnogi smatraju da je Hari Kejn ključni igrač za Englesku, uprkos njegovom "prokletstvu".
Republika

Foto: www.profimedia.rs

Reprezentacija Španije

 


Kako se približava čas odluke, tenzija raste, a očekivanja su velika. Svi ljubitelji fudbala sa nestrpljenjem iščekuju ishod finalnog duela između Engleske i Španije, dok Kejn i njegovi saigrači sanjaju o tome da će podići trofej i ostvariti istorijski uspeh za svoju zemlju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading