NISU SAMO FRANCUZI! I Srbija je UPOZNALA čoveka koji je odveo Španiju u finale! Evo kada se to DESILO!

Autor:

Sport

09.07.2024

22:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tada je takođe bio heroj svoje reprezentacije.

NISU SAMO FRANCUZI! I Srbija je UPOZNALA čoveka koji je odveo Španiju u finale! Evo kada se to DESILO!

Foto: Profimedia

Lamin Jamal je postao svetski poznato ime nakon što je postigao gol protiv Francuske na EURO 2024, čime je postao najmlađi strelac na evropskim prvenstvima.

Međutim, malo ko zna da je upravo reprezentacija Srbije pre godinu dana imala priliku da se suoči sa ovim talentovanim fudbalerom.

Naime, na prvenstvu Evrope za igrače do 17 godina, Srbija se sastala sa Španijom u četvrtfinalu, gde je Jamal postigao gol koji je privukao pažnju fudbalskog sveta.

Na tom meču, mladi Lamin Jamal je bio ključni igrač za špansku ekipu, postigavši gol u 78. minutu i obezbedivši "Furiji" plasman dalje. Osim Jamala, u ekipi Španije igrali su i Pau Kubarsi, štoper Barselone, kao i Mark Guiu, koji je kasnije debitovao za katalonski klub.

Foto: www.profimedia.rs

Lamin Jamal

Taj meč je bio prekretnica u karijeri Lamina Jamala i predstavljao je početak njegovog puta ka uspehu na evropskoj fudbalskoj sceni.

Španija će u finalu igrati protiv pobednika utakmice Holandija - Engleska, a taj meč je na programu u sredu od 21 čas.

Ukoliko "Gordi Albion" prođe u borbu za trofej, ponoviće rezultat sa prethodnog Evropskog prvenstva, kada su stigli do finala, ali ih je posle penala zaustavila Italija i osvojila šampionski pehar.

Podsetimo, "azuri" su takmičenje završili već u osmini finala, kada ih je eliminisala selekcija Švajcarske, što je ocenjeno kao veliki neuspeh za tim selektora Lućana Spaletija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading