JEDVA SU DOČEKALI: Hrvati likuju - srpski fudbal im je tema dana!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

02.08.2024

07:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mediji u komšiluku naširoko se bave ostvarenjima naših klubova na Evro sceni.

JEDVA SU DOČEKALI: Hrvati likuju - srpski fudbal im je tema dana!

Foto: Starsport

Srpski klupski fudbal i u novoj sezoni nastavlja tamo gde je stao u takmičarskoj 2023/24 godini.

Na startu ovogodišnjih kvalifikacija tri srpska fudbalska kluba koja su uzela učešće u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija, odigrali su ukupno šest mečeva, a ostvareni rezultat je više nego poražavajući i zabrinjavajući. Partizan, novosadska Vojvodina i kragujevački Radnički 1923 zajedno su zabeležili svega jedan trijumf uz čak pet poraza.

Jedini koji su osetili sladt pobede, jesu kragujevački "đavoli" koji su u prvom meču 2. kola kvalifikacija za Ligu konferencija savladali crnogorski Mornar iz Bara minimalnim rezultatom 1:0, ali je navedeni trijumf bio pirov s obzirom da je Radnički 1923 u revanšu u Podgorici nakon 1:2 u regularnom toku meča, eliminisan nakon izvođenja jedanaesteraca.

Uz navedeno treba napomenuti da su fudbaleri iz Humske, "srpske Atine" i središta Šumadije zajedno postigli pet pogodaka, dok se sa druge strane mreža srpskih klubova tresla čak 15 puta!!!

- Rezultati srpskih klubova u Evro kupovima za sezonu 2024/25:

Liga šampiona: Partizan - Dinamo Kijev (UKR) 0:3; 2:6

Liga Evrope: Vojvodina - Ajaks Amsterdam (HOL) 1:3; 0:1

Liga konferencija: Radnički 1923 - Mornar Bar (CG) 1:0; 1:2-3:4

Foto: Index.hr/printscreen

Kompije likuju

 

Navedena "ostvarenja" srpskih klubova sa oduševljenjem su dočekana u Hrvatskoj. Tamošnji portal "Index.hr" uz osvrt na učinak njihovih fudbalskih kolektiva, sa oduševljenjem, kako oni ističu, informiše javnost o "poptunom debaklu srpskih klubova".

Uz osvrt na ostvarenje Partizana, Vojvodine i Radničkog 1923, Hrvati ističu da su navedeni rezultati doveli do velikih promena na UEFA rang listi i da je u ovom momentu Hrvatska prestigla Srbiju. Naše komšije u ovom momentu dele 19. poziciju sa Ukrajinom sa ukupno 22.400 poena, dok je Srbija na 21. mestu sa 21.975 poena.

 

 

Konstatuju Hrvati da Srbija očekuje učešće Crvene zvezde i TSC-a na međunarodnoj sceni, a uz poseban osvrt na debakla Parizana u dvomeču sa kijevskim Dinamom, "Index.hr" ističe:

- Srpski klubovi su među najgorima u Evropi već neko vreme.

Da podsetimo, kragujevački Radnički 1923 je za sada jdini srpski klub koji je okončao svoje evropsko učešće u takmičarskoj 2024/25 godini. Partizan će nakon neuspeha u kvalifikacijama za elitno takmičenje, svoj put nastaviti u Ligi Evrope gde će se u 3. kolu kvalifikacija sastati sa švajcarskim Luganom, dok će Vojvodina u Ligi konferencija pokušati da se domogne plej-ofa nakon duela sa slovenačkim Mariborom koji je u prethodnoj kvalifikacionoj rundi eliminisao rumunsku Univerzitateu iz Krajove (2:0, 2:3).

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading