"SPASITE ME": Australijski teniser zavapio tokom meča sa Novakom! Molio je publiku da ga zameni na terenu!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

27.07.2024

15:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaista mu nije bilo lako.

"SPASITE ME": Australijski teniser zavapio tokom meča sa Novakom! Molio je publiku da ga zameni na terenu!

Foto: RTS/printscreen

Novak Đoković je započeo svoj nastup na Olimpijskim igrama 2024 u Parizu na fantastičan način, demonstrirajući svoju tenisku nadmoć nad Matjuom Ebdenom.

U meču prvog kola, Novak je osvojio uvodnih sedam gemova, ostavljajući Australijanca u nezavidnoj poziciji. Ebden je čak pokušao nekonvencionalne taktike, poput serviranja "ispod ruke", ali ni to nije bilo dovoljno da parira neprikosnovenom Đokoviću. Čak je došlo do neobične situacije kada je Ebden, nasmejan, ponudio reket publici u znak šale, tražeći zamenu za sebe na terenu, ali je brzo shvatio da je suočen sa nepremostivim izazovom - suočavanje sa najboljim teniserom svih vremena.

Foto: Instagram.com/teniski.savez.srbije

Novak Đoković uz ovacije stigao na teren

 

Pored želje da stigne do prve zlatne olimpisjke medalje, Novak bi evetnualnim trijumfom u Parizu stigao do Karijernog zlatnog slema što je do sada pošlo za rukom samo Štefi Graf, Andreu Agasiju, Rafaelu Nadalu i Sereni Vilijams.

Prema ranije proklamovanom žrebu, nakon duela sa Australijancem Ebdenom, Novak bi u drugom kolu trebao d ase sastane sa Rafaelom Nadalam, pod uslovom da Španac uopšte zaigra na turniru i savlada u premijernom meču Martona Fučoviča iz Mađarske.

Treće kolo bi moglo da donese duel protiv Kanađanina Miloša Raonića, ili domaćeg tenisera Artura Filsa, dok se u borbi za polufinale može očekivati duel sa Stefanosom Cicipasom.

U proklamovanom polufinalu očekivao bi ga duela sa Zverevim, Musetijem, ili Fricom, a svi se nadaju da borba za najsajnije odličje donoci novi spektakl sa Karlosom Alkarazom.

Sve zanimljivosti sa Olimpijskih igara u Parizu pratite na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading