NAKON NOVE BLAMAŽE: Kijevljani se upisali u istoriju Partizana - ni jednoj generaciji crno-belih ovo nije pošlo za rukom!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

01.08.2024

07:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crni oblaci se se nadvili nad Humskom...

NAKON NOVE BLAMAŽE: Kijevljani se upisali u istoriju Partizana - ni jednoj generaciji crno-belih ovo nije pošlo za rukom!

Foto: Starsport

Srpski vicešampion, Fudbalski klub Partizan završio je već nakon dva odigrana meča ovogodišnje kvalifikacije za Ligu šampiona i svoj put ka evropskoj jeseni tražiće kroz drugo po kvalitetu takmičenje, Ligu Evrope.

Nakon, slobodno se može reći blamaže na "Lublin Areni" gde je kijevski Dinamo slavio rezultatom 6:2, očekivala se reakcija momaka u crno-belim dresovima, ali beogradskih 0:3 pred praznim tribinama u Humskoj, možda je za sve one kojima su crno-bele boje na srcu palo još teže od ostvarenja u prvoj kvalifikacionoj utakmici.

Izuzev početnih par minuta drugog poluvremena kada je Partizan pokazao određene "znake života", sve ostalo je za duboku analizu, ali to ostavljamo sportskom sektoru crno-belih, ali moramo istaći da po jednom segmentu ova generacija fudbalera iz Humske ulazi u klupske anale, ali će biti upisana na onim stranicama koje će buduće generacije želeti što pre da preskoče.

Naime, od sezone 1955/56 kada se Partizan prvi put pojavio u UEFA takmičenjima, nikada se nije dogodilo da crno-beli u dvomeču prime čak DEVET pogodaka.

Dosadašnji rekord držao je holandski Fejenord iz Roterdama koji je u sezoni 2021/22 u osmini finala Lige konferencija mrežu Partizana tresao osam puta. Tog marta 2022. godine Holanđani su na stadionu u Humskoj slavili sa 5:2, da bi sedam dana kasnije na "De Kajpu" još tri puta zatresli mrežu tadašnjeg golmana Stevanovića.

Foto: Starsport

Saldanja je na "Lublin Areni" dva puta tresao mrežu Dinama

 

Umeo je Partizan da primi i sedam pogodaka u evropkom dvomeču. U sezoni 1961/62 torinski Juventus je u tadašnjem Kuu evropskih šampiona slavio sa 1:2 i 0:5, a treba napomenuti da su više puta crno-beli dvomeč završavali sa po šest lopti u mreži (poslednji put u prethodnoj sezoni od danskog Nordsjelanda).

Da podsetimo, nakon "istorijskog ostvarenja" trener Partizana Aleksandar Stanojvić je na konferenciji za medije izjavio:

- Ne možete da kažete da je bilo ičega dobro. Ušli smo više puta u protivničku trećinu terena nego što je to bilo u prvoj utakmici. Ničim drugim ne možemo da se pohvalimo. Ostalo je bilo loše, jednostavno su druga brzina u odnosu na nas. Mi smo jedna spora ekipa, koja teško može da prati ovaj ritam. To sam znao i na početku. Jednostavno moramo da menjamo igrače, promenimo dosta stvari jer u Evropi ne možemo da igramo sa ovom brzinom, kvalitetima, karakteristikama.

Crno-beli se sada okreću učešću u kvalifikacijama za Ligu Evrope gde će se sastati sa švajcarskim Luganom. Prvi meč na programu je već 8. avgusta u Beogradu dok će se revanš odigrati na, za Partizan dobro poznatom stadionu u Tunu, sedam dana kasnije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading