NI ADETOKUMBO NIJE BIO OD POMOĆI HELENIMA: Kanada na NBA pogon savldala Grčku!

Autor:

Sport

27.07.2024

23:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kanađani pokazali da su opasni.

NI ADETOKUMBO NIJE BIO OD POMOĆI HELENIMA: Kanada na NBA pogon savldala Grčku!

Foto: Profimedia

Košarkaška reprezentacija Kanade pobedila je selekciju Grčke rezultatom 86:79 na Olimpijskim igrama u Parizu. Najefikasniji u sastavu Kanade, bili su Er Džej Baret sa 23, Šej Aleksander sa 21-im, Dilon Bruks sa 14 poena. Kod Grčke, Janis Adetokumbo je postigao 34, Kostas Panaikolau 17 poena.

Kanađani su odlično započeli ovaj okršaj, imali su vođstvo 22:9 i 24:12, ali se hrabri Grci nisu predavali i serijom od 10:0 na adekvatan način odgovorili protivniku. Kanada je održavala stečeni kapital, a u samoj završnici prvog poluvremena, umešno je kaznila tri greške rivala da pobegne na 48:38. Beret je postigao 13, Šej Aleksender 12, Bruks 11 poena. Kod Grčke, Adetokumbo je postigao 16, Papanikolau 11 poena.

U trećoj deonici selekcija Kanade je brzo stekla prednost od 56:40, a to je za Grke bio veliki šok, pa se postavljalo pitanje da li mogu da odgovore na ovu fenonemalnu igru Kanađana.  Grčka je stigla do 68:72, imala je dva napada, nije ih iskoristila, sevnule su trojke u režiji Dorta i Šai Aleksandera za velikih 78:68, na nešto više od četiri minuta pre kraja. Grčka se nije predavala, stigla je do 78:80, a Šej je pogodio za 82:78. Janis je pogodio jedno slobodno bacanje. Marej je na 15 sekundi pre kraja pogodio dva penala i stavio tačku na meč.

Kanađane očekuje veoma težak duel protiv Australijanaca koji su pobedili Špance ranije danas. Sa druge strane u drugom meču ove grupe sastaju se dve poražene ekipe Grčke i Španije. Biće zanimljivo videti ishod ove grupe koja je defnitiivno izuzetno teška i kvalitetna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading