E TAKO TI I TREBA SILOVATELJU: Sportista ISMEJAN i poražen u Parizu (FOTO+VIDEO)

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osveta ili pravda?

E TAKO TI I TREBA SILOVATELJU: Sportista ISMEJAN i poražen u Parizu (FOTO+VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Photo/Louise Delmotte

Uprkos svojoj kontroverznoj prošlosti, osuđeni holandski odbojkaš Stiven van de Velde, koji je 2016. godine priznao krivicu za silovanje maloletnice, izazvao je burne reakcije kada se pojavio na terenu na olimpijskom turniru.

Van de Veldea su dočekali zvižduci i negodovanje publike, dok je njegovo prisustvo na Igrama izazvalo ogorčenje udruženja koja se bore za prava žena i protiv nasilja u sportu.

Holandski odbojkaš je osuđen na četiri godine zatvora zbog silovanja 12-godišnje devojčice, ali je deo kazne odslužio u Velikoj Britaniji pre nego što je prebačen u Holandiju, gde je pušten na slobodu. Nakon izlaska iz zatvora, Van de Velde se vratio odbojci 2017. godine i uspeo da se plasira na Olimpijske igre.

 

 

Kada se holandski odbojkaš pojavio na terenu sa saigračem Metjuom Iversom, dočekan je aplauzom holandskih navijača, ali pojedinačno predstavljanje izazvalo je zvižduke i negativne reakcije.

Njegovo učešće na Olimpijskim igrama izazvalo je žestoke rasprave o tome da li sportisti osuđeni za teška krivična dela trebaju imati pravo da se takmiče na međunarodnim događajima. Holandski olimpijski komitet je najavio da će Van de Velde biti izolovan od ostalih sportista, da neće boraviti u olimpijskom selu i da neće davati izjave novinarima.

 

 

Uprkos kontroverzi oko osuđenog igrača, holandski tim je na samom terenu doživeo poraz od italijanskog para Ranijeri-Karamubla rezultatom 2:1.

Ova situacija je izazvala veliku pažnju javnosti i pokrenula pitanje odnosa prema osuđenim sportistima na velikim sportskim događajima, otvarajući debatu o pravdi, rehabilitaciji i odgovornosti sportista za njihova dela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading