NERVNI SLOM DŽUDISTKINJE: Napustila arenu uz nadzor trenera, VAN SEBE JE! (VIDEO)

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šokantan poraz za sve.

NERVNI SLOM DŽUDISTKINJE: Napustila arenu uz nadzor trenera, VAN SEBE JE! (VIDEO)

Foto: www.profimedia.rs

Na Olimpijskim igrama u Parizu, slavna japanska džudistkinja Uta Abe doživela je šokantan poraz od Uzbekistanke Dijore Keldijorove u kategoriji do 52 kilograma, ovaj poraz nije šokirao samo nju, već i čitavu džudo zajednicu.

Abe, koja je pre tri godine osvojila olimpijsko zlato u Tokiju, nije uspela da odbrani svoj naslov. Ove godine, Uta je takođe bila glavni favorit za osvajanje zlata u Parizu, s obzirom na njenu dosadašnju nepobedivost i izvanredne rezultate.

Uzbekistanka Keldijorova je u poslednjem minutu borbe izvela nekoliko sjajnih poteza, što je slomilo japansku takmičarku. Neutešna Uta Abe plakala je pored borilišta, a zatim je, u zagrljaju svog trenera, napustila arenu. Vidno potresena, delovalo je da se nalazi na ivici nervnog sloma, nesposobna da se smiri i prihvati poraz.  Mnogi su saosećali sa Abe dok je plakala pored borilišta, a njen trener je morao da je teši i prati van arene.

Njen emotivni slom nakon borbe jasno je pokazao koliko je za nju značilo odbranjivanje olimpijskog naslova, a tako neočekivani ishod otvara pitanje o psihološkoj pripremi sportista na ovako velikim takmičenjima.

Uta Abe je poznata kao jedna od najuspešnijih džudistkinja u svojoj kategoriji. Osim olimpijskog zlata iz Tokija, ima četiri zlatne medalje sa Svetskih prvenstava, devet zlatnih medalja sa IFJ Grend slema i četiri zlatne medalje sa IFJ Gran prija.

Njena dominacija u sportu retko je bila dovedena u pitanje, što čini ovaj poraz još šokantnijim. Ovaj događaj je izazvao veliku pažnju i pokazuje koliko su Olimpijske igre emotivno intenzivne za sportiste, posebno za one sa tako uspešnom karijerom kao što je Uta Abe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading