POSLE SKANDALA, IZDOMINIRALI! Južni Sudan savladao Portoriko

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kakva dominacija.

POSLE SKANDALA, IZDOMINIRALI! Južni Sudan savladao Portoriko

Foto: www.profimedia.rs

Košarkaška reprezentacija Južnog Sudana priredila je iznenađenje na Olimpijskim igrama u Parizu pobedivši Portoriko rezultatom 90:79. U trećoj deonici Južni Sudan je uspeo da preokrene rezultat i dođe do vođstva od 71:63, zahvaljujući sjajnim partijama igrača poput Bol Kuola, Marijala Šajoka i Pitera Žoka. Posebno zanimljiva činjenica jeste da je Južni Sudan u tom trenutku postigao 22 poena iz "druge šanse", dok je njihov protivnik uspeo da postigne samo dva poena iz iste situacije.

Pre pomenutog meča, desio se priličan skandal u hali u Lilu, pogrešna himna za košarkaše Južnog Sudana, ali kada je na red došla košarka, ona je odmah počela u NBA ritmu.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

 


Portorikanci su imali poteškoća da se oporave od deficita koji je Južni Sudan napravio u trećoj deonici. Preciznost u šutiranju naglo je splasnula, posebno kada su nerezonski šutirali, dok je južnosudanska ekipa pokazala odličan presing sa udvajanjem plejmejkera i brzom rotacijom u odbrani.

Karlik Džons je sa 19 poena i po šest skokova i asistencija bio najkorisniji igrač u Južnom Sudanu, dok je Alvarado predvodio ekipu Portorika sa 26 poena.

Afrička selekcija će u drugom kolu igrati protiv Amerikanaca, dok će Portoriko biti rival srpske selekcije u drugoj rundi. Svi ljubitelji košarke sa nestrpljenjem očekuju naredne mečeve na Olimpijskim igrama u Parizu.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading