SUSPENDOVANA JOŠ JEDNA OSOBA NAKON CEREMONIJE OI! Ova izjava mu nije trebala (VIDEO)

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova izjava izazvala je podeljene reakcije javnosti.

SUSPENDOVANA JOŠ JEDNA OSOBA NAKON CEREMONIJE OI! Ova izjava mu nije trebala (VIDEO)

Foto: X.com

Poljska državna televizija TVP suspendovala je poznatog komentatora i glavnog za prenos u toj zemlji Pšemislava Babjaša nakon kontroverznih komentara koje je izneo tokom ceremonije otvaranja Olimpijskih igara. Babjaš je izazvao burne reakcije svojim tumačenjem pesme "Imagine" Džona Lenona koju je izvela francuska pevačica Žulijet Armane.

Tokom ceremonije otvaranja, Babjaš je izjavio da pesma "Imagine" predstavlja komunističku viziju, navodeći da "svet bez raja, nacija i religija" koju pesma opisuje, jeste vizija mira koja svi treba da prigrle, ali je istovremeno i vizija komunizma. Ova izjava izazvala je podeljene reakcije javnosti, dobivši pohvale od desničarske opozicije, dok su ga kritikovali levičari iz vladajuće koalicije.

- Svet bez raja, nacija i religija. Ovo je vizija mira koja svi treba da prigrle. Nažalost, to je vizija komunizma - rekao je Babjaš.

 

 


Usled kontroverze izazvane Babjaševim komentarima, TVP je donela odluku o njegovoj suspenziji sa dužnosti. U saopštenju televizije istaknuto je da su međusobno razumevanje, tolerancija i pomirenje osnovne olimpijske ideje i temelj standarda koje sledi TVP, te da se izjava Babjaša ne uklapa u te vrednosti. Stoga je odlučeno da on neće komentarisati takmičenja tokom Olimpijskih igara.

Ova odluka izazvala je dodatne polemike i rasprave u javnosti, ali TVP je ostala pri svojoj odluci, ističući važnost poštovanja osnovnih vrednosti i standarda televizijskog kanala.

Pšemislav Babjaš se za sada nije oglasio povodom svoje suspenzije, dok javnost i dalje aktivno diskutuje o njegovim kontroverznim izjavama i posledicama koje su usledile.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading