DŽABA VAM SVA PROPAGANDA! SPORTISTI uz DRŽAVU - brojke demantuju MRZITELEJE iz OPOZICIJE i njihove medije!

Autor:

Sport

14.08.2024

19:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ulaganja nikad veća.

DŽABA VAM SVA PROPAGANDA! SPORTISTI uz DRŽAVU - brojke demantuju MRZITELEJE iz OPOZICIJE i njihove medije!

Foto: ST/Dragan Kadić

Nacionalnu radost građana zbog uspeha srpskih sportista na proteklim Olimpijskim igrama u Parizu i doček koji su priredili Novaku Đokoviću, Zorani Arunović i Damiru Mikecu, Aleksandri Perišić, košarkašima i vaterpolistima u centru Beograda pokušali su za političke obračune da zloupotrebe opozicija i njoj naklonjeni mediji.

Naslov

Tekst

 

Naslov

Tekst

 

POLITIČKE PORUKE

Posebno ih je zabolela zahvalnost olimpijaca državi, pa nisu izostale ni uvrede i kletve, a brojke jasno kažu da je ova zahvalnost više nego opravdana. U proteklih 12 godina u sport se ulažu rekordni iznosi, što naši takmičari iz godine u godinu opravdavaju izvanrednim rezultatima. Primera radi, ulaganja u paraolimpijski sport uvećana su 380 odsto, stipendije 166 odsto, novčane nagrade 100 odsto i isplaćuju se u najkraćem roku, za razliku od ranijeg perioda, kad se na isplatu čekalo i više od dve godine.

Republika

Foto: AP/Manish Swarup

Zlatni duo fantastiko - Zorana Arunović i Damir Mikec

Naslov

Tekst

Naslov

Tekst

 

Marko Kešelj, državni sekretar u Ministarstvu sporta, kaže za Srpski telegraf da su neki hteli da pošalju svoje političke poruke i na neki način oskrnave i doček olimpijaca. Ali, kako ističe, sportisti osećaju brigu države i iskreno vole svoju zemlju.

- I to nije od juče. Više od 185 naših najboljih sportista podržalo je predsedničku kandidaturu Vučića jer u proteklih 12 godina prepoznaju rad i ulaganje države ne samo u sport već u sve segmente društva - kaže Kešelj.

Foto: ST/Dragan Kadić

Marko Kešelj

Naslov

Tekst

 

VIŠESTRUKO VEĆI BUDŽET

Istovremeno se, dodaje, brine i o sportovima koji nisu toliko atraktivni, pa je tako novoizgrađeni multifunkcionalni Nacionalni trening-centar na Košutnjaku meka za borilačke sportove.

Naslov

Tekst

Naslov

Tekst

- Budžet saveza je višestruko povećan. Nekada su se nagrade za osvojene medalje čekale i po dve godine, a danas Vlada Srbije organizuje vanrednu sednicu da bi sportistima nagrade bile isplaćene u roku od 48 sati. To i još mnogo toga ne može da se ne vidi. Otuda poštovanje, zahvalnost, rezultati - zaključuje naš sagovornik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Ana

14.08.2024 19:46

Opoziciji nije ništa sveto sem svog rada.

Jana

14.08.2024 19:49

Sportisti iskazuju zahvalnost Vučiću za sve što je do sada ulagao u sport. Nema ništa loše u tome.

Kosta

14.08.2024 19:54

Sportisti jesu uz drzavu, tako i treba.Bravo!

Darko

14.08.2024 20:03

Momci svaka vama čast.. ponosni smo na Vas!