OVOG KARIJA NISTE VIDELI DO SADA! Pešić iz mlađih dana otkriva DRUGU stranu poznatog lica - kakva TRANSFORMACIJA! (FOTO)

Autor:

Sport

14.08.2024

19:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Niko ga ne bi prepoznao.

OVOG KARIJA NISTE VIDELI DO SADA! Pešić iz mlađih dana otkriva DRUGU stranu poznatog lica - kakva TRANSFORMACIJA! (FOTO)

Foto: Starsport

Svetislav Pešić

Svetislav Kari Pešić, jedan od najomiljenijih srpskih sportskih trenera, svoju karijeru započeo je kao igrač, pre nego što je postao poznat kao uspešni trener. Rođen 28. avgusta 1949. godine u Novom Sadu, Pešić je odrastao u Pirotu gde je započeo svoju igračku košarkašku karijeru, koja je kasnije rezultirala brojnim uspesima kako u klubovima, tako i u reprezentaciji.

Pešić je svoje prve košarkaške korake napravio u Pirotu, gde je živeo do završetka Srednje ekonomske škole. Nakon toga, preselio se u Beograd i pridružio se KK Partizanu, gde je proveo četiri uspešne godine. Međutim, vrhunac njegove igračke karijere dogodio se u Sarajevu, gde je nosio dres KK Bosna od 1971. do 1979. godine. Sa Bosnom je ostvario izuzetne uspehe, osvojivši Prvenstvo Jugoslavije, Kup Jugoslavije 1978. godine, kao i Kup evropskih šampiona 1979. godine.

Nakon završetka igračke karijere, Pešić se okrenuo trenerskom pozivu, koji je takođe doneo brojne uspehe. Zanimljivo je da je kao trener započeo na nagovor svog prijatelja Bogdana Tanjevića, a od tada je njegova trenerska karijera krenula uzlaznom putanjom. Sa brojnim trofejima u klupskoj i reprezentativnoj košarci, Pešić je stekao reputaciju jednog od najcenjenijih trenera u svetu košarke.

 

 

Nedavno su se na društvenim mrežama pojavile fotografije mladog Pešića iz njegovih igračkih dana, što je oduševilo mnoge ljubitelje košarke, posebno navijače srpske reprezentacije. Ove slike pružaju retki uvid u ranije godine jednog od najuspešnijih trenera na domaćoj i međunarodnoj sceni.

Svetislav Kari Pešić je svojom posvećenošću, talentom i predanošću obeležio kako svoju igračku, tako i trenersku karijeru, ostavljajući dubok trag u svetu košarke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading