EVO ZAŠTO JE JAMAL POKAZAO BROJ 304 SLAVEĆI GOL: Nije provokator ko Šaćiri i Džaka, ali je PORUKA MOĆNA

Autor:

Sport

10.07.2024

11:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladi Španac to nije uradio prvi put.

EVO ZAŠTO JE JAMAL POKAZAO BROJ 304 SLAVEĆI GOL: Nije provokator ko Šaćiri i Džaka, ali je PORUKA MOĆNA

Foto: Profimedia

Lamin Jamal postao je najmlađi strelac na Evropskim prvenstvima golom koji je dao za Španiju protiv Francuske u polufinalu EVRO 2024. Uz pogodak Danija Olma to je bilo dovoljno za prolaz "crven furije" u veliko finale rezultatom 2:1.

Bio je šesnaestogodišnjak vidno uzbuđen kada je prelepim golom doneo izjednačenje svom tim, a onda je napravio za mnoge čudan potez dok je slavio pogodak. On je ukrstio ruke i pokazao nešto rukama, ali to nije bila provokacija u rangu one kada su Švajcarci Džerdan Šaćiri i Granit Džaka slavili protiv Srbije pokazujući albanskog dvoglavog orla. Jamal je pokazao borjeve 3, 0 i 4, odnosno broj 304 i tako poslao jasnu poruku, ali su se svi pitali kome. A onda je shvaćeno da mu to nije prvi put i da je na isti način već slavio golove koje je davao u dresu Barselone. Sada je otkriveno i zašto mladi Španac pokazuje broj 304.

 

 

Naime, broj 304 je poštanski broj za Rokafondu, kvart u Matarou, Španiji gde je Jamal odrastao. Rokafonda je poznata kao jedno od najsiromašnijih područja u Kataloniji i često je bila meta kritika ekstremno desne stranke VOX. Međutim, Jamal je ponosno isticao svoje poreklo tokom cele svoje karijere. Tokom prethodne sezone u Španiji mladi fudbaler je više puta proslavljao golove gestom 304. 

Podsetimo, Jamala je ovaj gol učinio najmlađim strelcem u istoriji Evropskog prvenstva,  jer ga je dao sa samo 16 godina i 362 dana. Ovo je značajno mlađe od prethodnog rekordera, Johana Vonlantena, koji je sa 18 godina i 141 danom postigao gol na Evropskom prvenstvu 2004. godine protiv Francuske.


Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading