MESI "BAJAO" JAMALA, SADA SU IM SE ZVEZDE SPOJILE: Argentinac preneo čaroliju Špancu pre 16 godina, sada su zajedno ušli u istoriju

Autor:

Sport

10.07.2024

09:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Igraće finala dva finala i za to su sami zaslužni.

MESI "BAJAO" JAMALA, SADA SU IM SE ZVEZDE SPOJILE: Argentinac preneo čaroliju Špancu pre 16 godina, sada su zajedno ušli u istoriju

Foto: Bradley Collyer / PA Images / Profimedia, JB Autissier / Panoramic / Bestimage / Profimedia

Lamin Jamal i Lionel Mesi

Evropa je dobila novog princa i njegovo ime je Lamin Jamal! Mladi Španac je postao najmlađi učesnik polufinala Evropskih prvenstava, a onda je golom za izjednačenje protiv Francuske trasirao put "crvenoj furiji" prema finalu EVRO 2024, da bi Dani Olmo sjajnim udarcem naterao Žula Kundea da ubaci loptu u svoju mrežu za konačnih 2:1 još u prvom poluvremenu.

Republika

Foto: Profimedia

Slavio gol kao pravo dete, što i jeste: Lamin Jamal

 

Na drugom kraju sveta Argentina je sa 2:0 savladala Kanadu i postala prvi finalista Kopa Amerika, a golove su postigli Hulijan Alvares i Lionel Mesi i tako došli na korak do odbrane titule na kontinentalnom prvenstvu Amerike. Na ovaj način, "gaučosi" su došli na korak do mogućnosti da uz Španiju postanu jedini nacionalni tim koji je slavio na tri uzastopna velika takmičenja. Španci su to uradili 2008. na Evropskom prvenstvu, potom 2010. na Mundijalu u Južnoj Africi, a potom su odbranili trofej na EVRO 2012. S druge strane, Argentina je između osvajanja prošlog Kopa Amerika i ovog finala slavila i na Svetskom prvenstvu u Kataru.

- Ludilo je šta je ovaj tim uspeo da uradi, šta radi Argentina. Za nas koji smo ostali tu iz stare garde, zaista je impresivno da smo sa reprezentacijom u još jednom velikom finalu -izjavio je Mesi posle meča.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Argentina ide u finale: Mesi sa saigračima

Ali ovo nije jedina veza između Argentine i Španije, vratimo se Mesiju i Jamalu. Davne 2007. godine tada mladi as BArselone od 20 godina držao je u naručju petomesečnu bebu i čak je i kupao u koritu na stadionu Nou kamp. Svi su se smejali i uživali i verovatno govorili kako bi bilo lepo da ta beba poprimi malo magije od Lea i da jednog dana hara svetskim fudbalom. Ta beba u subotu puni 17 godina, a u nedelju će igrati finale EVRO 2024 i zove se upravo Lamin Jamal. Očigledno je "vračanje" u koritu uspelo, jer je mladi Španac krenuo baš stopama slavnog Argentinca. Kako u dresu Barselone, tako i svog nacionalnog tima.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Mesi i Jamal 2007.

Autor fotografije je izvesni Džon Monfort za dobrotvorni kalendar pre skoro 17 godina i znao je da će mladić sa dugom kosom postati velika fudbalska zvezda. Međutim, nije mogao ni da zamisli da će i mali dečak sa te slike postići veliki uspeh.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading