PIPER ISPROZIVAO BIVŠEG PARTIJSKOG ŠEFA: Miloš Jovanović ne sme da pisne Đilasu, boluje od Stokholmskog sindroma

Autor:

Vesti

16.07.2024

11:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider SSP okrivio i DSS da je dala dozvolu za istraživanje i ekspolataciju litijuma 2006. Miloš Jovanović, lider Novog DSS, ćuti. "Gde sme Đilasu da odgovori, Stokholmski sindrom, kažu stručnjaci", komentariše njegov doskorašnji bliski saradnik Uroš Piper

PIPER ISPROZIVAO BIVŠEG PARTIJSKOG ŠEFA: Miloš Jovanović ne sme da pisne Đilasu, boluje od Stokholmskog sindroma

Foto: ATAImages, Printscreen

U opozicionim redovima ne prestaju sa sukobima. Tako je Uroš Piper, bivši medijski koordinator Novog DSS, isprozivao je svog bivšeg partijskog šefa Miloša Jovanovića da ne sme ni da pisne Draganu Đilasu, lideru Stranke slobode i pravde (SSP). Jovanović, kako navodi, pogne glavu čak i kad od Đilasa dobije oštar politički šamar. Otuda tvrdnja da Jovanović praktično ima ozbiljan psiho-socijalni poremećaj, poznatiji kao Stokholmski sindrom - teško shvatljivo psihološko stanje koje nastaje usled zbližavanja žrtve sa agresorom, otmičara i talaca. 

Naime, sve je počelo time što je Đilas, lider SSP i bivši predsednik Demokratske stranke (DS), izjavio da litijum nije srpska nafta, niti to može biti, te da mu nije jasno "kakav mozak može da izgovori tako nešto". Iako je upravo on, inače, lično pre samo nekoliko godina tvrdio da je litijum velika šansa za Srbiju. A, onda je odgovarajući na navode da je njegova bivša stranka 2006. godine dala dozvolu kompaniji Rio Tinto za istraživanje i ekspolataciju litijuma, kazao da su te godine vlast činile Demokratska stranka Srbije i G17 plus uz manjinsku podršku Socijalističke partije Srbije, a njegova tadašnja partija - DS je bila u opoziciji. 

Foto: x/printscreen/@UkiPiper74

Uroš Piper: Miloš Jovanović ne sme da odgovori Draganu Đilasu

Međutim, Miloš Jovanović, lider Nove DSS, naslednice nekadašnje DSS, ćuti na ove prozivke Đilasa. Na to je ukazao i Piper tvrdeći da ne sme da mu odgovori. 

- Đilas o litijumu (Nismo mi ništa, verujte mi):  2006. godine DS nije bila vlast nego opozicija. Vlast su imali DSS i G17, uz manjinsku podršku SPS. Šamar, a Novi DSS pognuo glavu i opet ni da pisne. Gde sme gospodinu Đilasu da odgovori. Stokholmski sindrom, kažu stručnjaci - naveo je Piper na društvenoj mreži X. 

Piper je, podsetimo, proteklog meseca podneo ostavku u Novom DSS, zbog kako je naveo, saradnje te stranke sa Đilasom i liderom  "Srbija centar" (Srce) Zdravkom Ponošem.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (20)

Loading
Menelaj

16.07.2024 11:19

Najveće istine na svetlo dana izlaze kada opozicija počne međusobno da se roka, kao što je sada slučaj.

Ana

16.07.2024 11:20

Totalno rasulo opozicije.

Stefan

16.07.2024 11:26

Ko jos slusa sta dss i djilas pricaju narod ih ne zeli

Ana

16.07.2024 11:52

Miloš Jovanović menja stavove od danas do sutra. Bitno mu je samo da kontrira Vučiću.