OVO JE VREMENSKA PROGNOZA ZA NAREDNE SATE: Pljuskovi idu ka ovom gradu u Srbiji!

Autor:

Vesti

23.05.2024

14:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Narednih dana očekuje se toplije vreme.

OVO JE VREMENSKA PROGNOZA ZA NAREDNE SATE: Pljuskovi idu ka ovom gradu u Srbiji!

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ

U ovom času jaki pljuskovi sa grmljavinom beleže se na području između Bačke Topole, Vrbasa i Bečeja. U pitanju je snažan konvektivni oblak, koji se razvio nad ovim delom Vojvodine.

U naredna dva sata ovaj grmljavinski sistem nastaviće put u severnoj i severoistočnoj visinskoj struji prema jugu Bačke i mogao bi da donese jače i obilne pljuskove sa grmljavinom širem području Novog Sada, piše Telegraf.

Lokalno se očekuje na ovom području i grad, a palo bi i više od 20 litara kiše po kravdratnom metru, što bi dovelo do kratkotrajnih i lokalnih urbanih poplava i bujica.

Ovog poslepodneva kiše i pljuskova ima i na zapadu i istoku Srbije.

Sistem nad zapadnom Srbijom slabi, a iznad istočne Srbije jača i dodatno iz pravca Rumunije i sa severoistoka dolazi do stavranja novih oblaka, pa će u ovom delu Srbije kasnije posle podne i pred kraj dana biti uslova i za obilnije pljuskove i grmljavinske oluje i nepogode.

Slično vreme očekuje se i sutra, a nešto stabilnije, ali ne i potpuno očekuje se tokom vikenda.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading