PROKLETSTVO LUKAKUA SE NASTAVLJA! VAR mu poništio TREĆI gol na EP i poslao ga u ISTORIJU! De Brujne POTVRDIO prvenac Belgijanaca! (VIDEO)

Autor:

Sport

22.06.2024

22:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Belgije savladala je Rumuniju rezultatom 2:0 (1:0) u drugom kolu Evropskog prvenstva i napravila pravi haos u Grupi E.

PROKLETSTVO LUKAKUA SE NASTAVLJA! VAR mu poništio TREĆI gol na EP i poslao ga u ISTORIJU! De Brujne POTVRDIO prvenac Belgijanaca! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Uspeli su Belgijanci da se oporave posle šokantnog poraza od Slovačke (0:1) na startu i protiv Rumuna pokažu zašto ih s pravom svrstavaju među najveće konkurente za samu završnicu.

Samo 75 sekundi bilo je dovoljno Juriju Tilemansu da postigne treći najbrži gol na Evropskim prvenstvima, a najbrži u istoriji Belgije na šampionatima Evrope, pošto je iz prvog naleta Tedeskovog tima doveo “crvene đavole” u vođstvo! Odigrao je dupli pas sa Romeluom Lukakuom, usledio je silovit šut i precizna završnica za 1:0.

Nisu stali Belgijanci, nastavili su sa agresivnim napadima i samo zahvaljujući sjajnim odbranama golmana Nice, Rumuni nisu primili “petardu” već do poluvremena. Promašivali su Lukaku (14.), Lukebakio pet minuta kasnije, Doku…Sreća je u tim trenucima bila saveznik rumunske reprezentacije.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Meč će ostati upamćen po novom poništenom golu Romelua Lukakua, kome je VAR na ovom šampionatu Evrope već treći put precrtao majstoriju, pa napadač “crvenih đavola” i dalje će morati da sačeka na prvenac u Nemačkoj! Ujedno, golgeter Rome j epostao prvi igrač u istoriji EP kome su poništena čak tri pogotka na završnom takmičenju.

Što njemu nije pošlo za nogom, ispravio je kapiten Kevin de Brujne i golom u 80. minutu rešio sve dileme oko pobednika. Dobro ispucavanje Kastelasa, očajna reakcija rumunskih defanzivaca bili su dovoljni da vezista Mančester sitija potvrdi trijumf Belgijanaca i u potpunosti “zakuva” trku u E grupi.

Naime, sada pred poslednje treće kolo sve tri selekcije imaju po tri boda, uz gol razliku: Rumunija (3:2), Belgija (2:1), Slovačka (2:2), Ukrajina (2:4).

U poslednjem kolu Belgija – Ukrajina, odnosno, Slovačka – Rumunija odlučivaće o raspletu u najdramatičnijoj grupi na Evropskom prvenstvu.

BELGIJA - RUMUNIJA 2:0 (1:0)

STADION: Rajnenerdži u Kelnu. KAPACITET: 45.000. STRELCI: Tilemans 2, De Brujne 80. SUDIJA: Simon Marčinjak (Poljska). ŽUTI KARTON: Lukebakio - Banku.

BELGIJA: Kastels – Kastanj, Faes, Vertongen, - Doku (od 72. Karasko), Tilemans (od 72. Mangala), Onana, Teat (od 77. Debast) – De Brujne, Lukaku, Lukebakio (od 57. Trosar).

RUMUNIJA: Nica – Raciju (od 90. Soresku), Dragušin, Burka, Banku – M. Marin (od 68. Olaru) – Man, R. Marin, Stanču, Mihaila (od 68. Hadži) – Draguš (od 81. Alibek).

Foto: printscreen

 

TOK MEČA:

DRUGO POLUVREME

Kraj utakmice!

90. minut - Igraće se još četiri minuta u sudijskoj nadoknadi vremena!

85. minut - Kastanj sprečava Rumune da stignu do smanjenja rezultata! Bukvalno ispred gol linije je intervenisao!

80. minut - GOOOOOOOOOOOL!!!! Kevin de Brujne je strelac, sada je ispravan gol! Kastels je ispucao loptu, očajna komunikacija u odbrani Rumunije, a kapiten Sitija je postigao 28. pogodak u nacionalnom timu - 2:0!

76. minut - Artur Teat ustupa mesto De Bastu.

72. minut - Mangala i Janik Karasko su na terenu, Žeremi Doku i Juri Tilemans su izašli.

68. minut - Kakva šansa za Rumune, Kastels brani sjajno!

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

66. minut - Janis Hađi i Olaru su na terenu, Mihajla i Marin su izašli.

65. minut - NE! Nema gola za Lukakua i treći gol na EP mu je poništen posle intervencije iz VAR sobe, zbog ofsajda. Prethodno su mu dva pogotka poništena u meču prvog kola protiv Slovačke.

64. minut - GOOOOOOOOOOOOL!!!! Evo ga KONAČNO Romelu Lukaku!!!! Ispromašivao se protiv Slovačke, poništena su mu tada dva gola, a sada je uspeo udarcem po zemlji da savlada Nicu!!! Čekajte, proveriće se!!!

59. minut - Žuti karton za Bankua.

58. minut - Kevin De Brujne je iz kornera tražio Lukakua, međutim, Nica je bio na pravom mestu. Na drugoj strani Raciju je imao šansi u kontri, ali Vertongen je intervensiao u poslednjem trenutku.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

56. minut - Lukebakio je ustupio mesto Trosaru, prva izmena kod Belgije.

52. minut - De Brujne gađa u svom stilu, ali ne pogađa, lopta je otišla pored gola.

48. minut - Nova šansa za Rumune, Mihajla je u kontri silovito poslao loptu daleko preko gola, pored Onane.

46. minut - Već u prvom napadu, Man je mogao da donese izjednačenje Rumunima, Kastels je odbranio!

Počelo je drugo poluvreme!

PRVO POLUVREME

Završeno je prvo poluvreme: Belgija - Rumunija 1:0.

45. minut - Igraće se još 60 sekundi nadoknade u prvom delu.

43. minut - Još jedna šansa za Belgiju, ovog puta za Kevina de Brujnea, ostala je neiskorišćena. Na drugoj strani ispred Mihajla interveniše Kastels.

I legendarni Arsen Venger je na tribinama stadiona u Kelnu:

Foto: Tanjug/AP

Arsen Venger

35. minut - Žuti karton Dodi Lukebakio iz Belgije, prvi na utakmici.

Nema više reprezentacija koje nisu dale gol na EP, a malo ko je očekivao da će poslednja za prekid te serije biti Belgija!

30. minut - Posle prodora Dokua, novi korner za Belgiju. Izveo ga je De Brujne, a Žeremi Doku raspalio po lopti, Nica je ponovo bio fenomenalan i odbranio udarac koji je išao iza njegovih leđa.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

21. minut - Imali su Rumuni "slobodnjak", Razvan Marin je šutirao, međutim, loše. Ni posle kornera se situacija nije ništa promenila.

19. minut - Novi zicer za Belgiju: Lukebakio je šutirao unutar šesnaesterca, a Nica još bolje paradom sa obe ruke odbranio i lopta je otišla u korener, posle kojeg je Vertongen bio neprecizan.

14. minut - Još ćemo čekati na gol Lukakua, koji je bio u šesnaestercu, primio pas Dokua, lepo se okrenuo, ali ga je odbrana Rumuna izblokirala, lopta je otišla u korner, posle kojeg se protivnik odbranio!

5. minut - Dragušin je promašio izjednačenje, tačnije, Kastels je fenomenalno odreagovao i odbranio, lopta je otišla u korner. Odbranili su se Belgijanci.

Foto: Tanjug/AP

Juri Tilemans

2. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOL!!!! Vodi Belgija 1:0, samo 75 sekundi bilo je dovoljno Tilemansu da zatrese mrežu Rumuna. Oduzeo je loptu, dao do Lukakua, potom je Romelu vratio asistenciju Tilemansu, koji je nepogrešivo šutirao! Kakav start Belgijanaca!

1. minut - UTAKMICA JE POČELA!

20.52 - Prema pisanju rumunskih medija, čak 30.000 navijača je na Rajnenerdži stadionu!

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

20.51 - Uskoro počinje duel u Kelnu, između Belgije i Rumunije.

PRE UTAKMICE

Fudbalske reprezentacije Belgije i Rumunije sastaju se u poslednjem meču Grupe E, na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Njihov duel, ujedno, zatvoriće program drugog kola, a daleko veću važnost predstojeća utakmica nosi za izabranike Domenika Tedeska.

Naime, posle šokantnog poraza na premijeri od Slovačke (0:1), Kevin de Brujne, Romelu Lukaku, Luis Openda, Žeremi Doku i ostale zvezde belgijskog reprezentativnog fudbala više nemaju pravo na kiks.

Posao im je umnogome otežan, jer naspram sebe imaju selekciju Rumunije, koja je u prvoj rundi "preslišala" Ukrajince s laganih 3:0, pa komšije sa daleko više samopouzdanja ulaze u večerašnji meč na Rajenerdži stadionu u Kelnu. Pravdu će deliti Simon Maričnjak iz Poljske. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading