U Augsburgu održan Festival srpskog folklora! Naša dijaspora na najlepši način iskoristila slobodan dan na EURO 2024. (FOTO/VIDEO)

Autor:

Vesti

22.06.2024

20:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milomirka Božić, predsednica KUD Drina Auzburga rekla je za Republiku da imaju 180 članova podeljenih u pet sekcija: školicu, dečju grupu, omladinsku, izvođačku i veterane.

U Augsburgu održan Festival srpskog folklora! Naša dijaspora na najlepši način iskoristila slobodan dan na EURO 2024. (FOTO/VIDEO)

Foto: Republika

Festival srpskog folklora, uz učešće više stotina mladih iz nekoliko nemačkih gradova, održan je večeras u Augsburgu.

 

 

Naš izveštač sa Evropskog prvenstva u fudbalu iskoristila je slobodan dan na EURO i posetio festival, gde srpski iseljenici neguju tradiciju rodnog kraja.

Letnji festival tradicionalno organizuju dva Kulturno-umetnička društva iz Augsburga: Drina i Sveti Sava, a ove godine u programu pridružili su im se i gosti iz Srpskog centra iz Štutgarta i Srpskog kulturnog centra Vukovi iz Raštada.

Festival u Augsburgu održava se od 2012. godine, a članovi KUD Drina i Sveti Sava nastupaju i u Srbiji i Republici Srpskoj.

 

Milomirka Božić, predsednica KUD Drina Augsburg rekla je za Republiku da imaju 180 članova podeljenih u pet sekcija: školicu, dečju grupu, omladinsku, izvođačku i veterane.

 

 

- Imamo članove iz Augsburga, Ulma, Beningema - kaže Milomirka Božić.

Ističe da KUD Drina putuje, a da su poslednji put bili upravo u Beogradu.

- Bili smo na smotri folklora dijaspore u Beogradu. Putujemo kroz Nemačku, idemo u Austriju, Švajcarsku, u decembru smo bili u Novom Gradu, dakle, svuda idemo. Volimo da putujemo, ali volimo i da nam dođu. Danas nam je došao KUD Sveti Sava, došli su nam iz Štutgarta i Vukovi iz Raštata, baš nam je drago, jer nam oni prvi put dolaze - priča ona i dodaje da KUD Drina svake godine pravi letnju manifestaciju, ali svaki put pod drugim nazivom.

Bonus video

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading