VUČIĆ SUTRA NA CEREMONIJI POVODOM DANA POLICIJE I MUP SRBIJE: Ovaj datum obeležava se u znak sećanja na ovaj događaj...

Autor:

Vesti

22.06.2024

15:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svečanost će biti održana u Nastavnom centru “Makiš“

VUČIĆ SUTRA NA CEREMONIJI POVODOM DANA POLICIJE I MUP SRBIJE: Ovaj datum obeležava se u znak sećanja na ovaj događaj...

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće sutra centralnoj svečanosti povodom obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije.

Svečanost će biti održana u Nastavnom centru “Makiš“, s početkom u 11.00 časova.

Dan  Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležavaju se u znak sećanja na događaj od 3. juna 1862. godine po starom kalendaru, kada je srpska žandarmerija odigrala ključnu ulogu u sukobu s Turcima nakon ubistva srpskog dečaka kod Čukur česme, kao i sledećeg dana prilikom turskog bombardovanja Beograda.

Podsetimo, povodom obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije, u nedelju 23. juna, od 11 do 13 časova, u Nastavnom centru „Makiš“, pripadnici saobraćajne policije uspostaviće poseban režim saobraćaja i parkiranja, saopštio je MUP.

Saobraćaj u Ulici Obrenovački drum, od Radničke ulice do restorana „Grand Ada“, od 7 do 15 časova biće privremeno obustavljen.

Građani koji budu želeli da prisustvuju svečanosti Ministarstva, moći će da parkiraju vozila na platou „E Planete" kod „Mega Maksi Ada", ili da Ulicom Bore Stanković dođu u neposrednu blizinu Nastavnog centra „Makiš", navodi se u saopštenju.

U navedenom periodu biće ograničeno parkiranje i na javnom parkiralištu „Parking servisa Beograd" na Adi Ciganliji. 

"Ministarstvo unutrašnjih poslova zahvaljuje svim građanima na strpljenju i razumevanju i poziva ih da prisustvuju manifestaciji obeležavanja Dana MUP-a", navodi se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (31)

Loading
Uroš

22.06.2024 15:36

Sutrašnja ceremonija je prilika da se pokaže poštovanje prema našim službenicima.

Maja

22.06.2024 15:37

Vučićevo prisustvo na Danu MUP-a pokazuje koliko mu je stalo do bezbednosti građana. Ulaganje u policiju je ključno za sigurnost svih nas.

Miloš

22.06.2024 15:37

Vučićev dolazak na svečanost pokazuje njegovu bliskost sa građanima i policijom.

Uroš

22.06.2024 15:37

Dan policije je prilika da se setimo koliko je važan rad MUP-a za bezbednost naših zajednica. Vučićev dolazak na svečanost je znak podrške i priznanja za njihov trud.