Oko 650 srpske dece i mladih sa poteškoćama u razvoju sa Kosova u poseti Republici Srpskoj! Nešić: "Došli ste u vašu državu"!

Autor:

Vesti

22.06.2024

17:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nažalost, srpski narod se na određenim teritorijama kao što je Kosovo i Metohija i danas bori za slobodu, rekao je Nešić

Oko 650 srpske dece i mladih sa poteškoćama u razvoju sa Kosova  u poseti Republici Srpskoj! Nešić: "Došli ste u vašu državu"!

Foto: Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju

Društvo

U Republiku Srpsku danas je stiglo oko 650 srpske dece i mladih sa poteškoćama u razvoju sa Kosova i Metohije zajedno sa prosvetnim radnicima, u okviru projekta "Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske".

Ministar bezbednosti u Savetu ministara BiH Nenad Nešić izjavio je na dočeku na mostu Bratoljub da su deca sa Kosova i Metohije stigla "na slobodnu teritoriju, u Republiku Srpsku, njihovu državu".

Nešić je istakao da srpski narod ne može da postoji bez slobode, a da je kroz istoriju sve davao za slobodu, prenela je Srna.

- Nažalost, srpski narod se na određenim teritorijama kao što je Kosovo i Metohija i danas bori za slobodu - rekao je Nešić.

On je naglasio da je srpski narod jedan, jedinstven i nedeljiv. Predsedniku Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov je rekao da je stiglo oko 650 dece i mladih sa poteškoćama u razvoju, kojima je poželio prijatan boravak i da tokom sedam dana, koliko će boraviti u Srpskoj, dožive onu slobodu koju nemaju na Kosovu i Metohiji.

- Ovo je nešto najvrednije što nam je došlo s Kosova i Metohije. Došla su nam deca zahvaljujući njihovim roditeljima koji su imali poverenje u nas da ih sedam dana ugostimo i pružimo im ono što nemaju na Kosovu i Metohiji, a to je sloboda - rekao je Arlov.

Deca su stigla u 14 autobusa, a u porti bratunačke crkve Uspenja Presvete Bogorodice biće priređen centralni doček uz kulturno-umetnički program, prenela je RTRS. Nakon toga deca sa Kosova i Metohije produžiće u 15 opština i gradova u Republici Srpskoj - Banjaluku, Prijedor, Gradišku, Čelinac, Prnjavor, Brod, Šamac, Teslić, Bijeljinu, Zvornik, Vlasenicu, Istočno Novo Sarajevo i Istočnu Ilidžu, a jedna grupa ostaće u Bratuncu. Bratunac i Zvornik prvi put učestvuju u ovom projektu. Deca dolaze iz Kosovske Mitrovice, Zvečana, Leposavića, Zubinog Potoka, Srbice, Kline, Goraždevca, Velike Hoče, Orahovca, Kosova Polja, Ugljara, Gračanice, Štrpca, Novog Brda, Kosovske Kamenice, Šilova, Vitine, Pasjana i Parteša. Ovo je 12. put da se realizuje projekat "Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske", a prvi put doček se organizuje se u Bratuncu.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading