JEZIVO! Pogledajte kakva se olujna ćelija formirala nad tri grada u Srbiji! GRAĐANI BI ODMAH TREBALO DA SE SKLONE NA BEZBEDNO!

Autor:

Vesti

22.06.2024

16:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Građani ovih oblasti trebalo bi da budu posebno oprezni i da preduzmu neophodne mere predostrožnosti kako bi se zaštitili od mogućih šteta koje bi mogle da prouzrokuju jaki pljuskovi praćeni grmljavinom, gradom i olujnim vetrom.

JEZIVO! Pogledajte kakva se olujna ćelija formirala nad tri grada u Srbiji! GRAĐANI BI ODMAH TREBALO DA SE SKLONE NA BEZBEDNO!

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović, Printscreen/Vremeradar.rs

Republički hidrometeorološki zavod izdao je hitno upozorenje zbog nevremena koje se očekuje u zapadnoj Srbiji, posebno oko Loznice i Zvornika. Najavljeno je da bi jaki pljuskovi praćeni grmljavinom, gradom i potencijalno jakim ili olujnim vetrom mogli da pogode ove oblasti, a radarski snimci pokazuju da se olujna ćelija već formirala nad Zvornikom, Krupnjem i okolinom Loznice.

Republika

Foto: Printscreen/Vremeradar.rs

Olujna ćelija nad Zvornikom, Krupnjem i Loznicom

 

Prema najavama RHMZ-a, danas je najveća verovatnoća za nepogode u Vojvodini i zapadnoj Srbiji, dok se sutra očekuje proširenje zone povećanog rizika na ostale regione u zemlji. U ponedeljak se očekuje kratkotrajno opadanje verovatnoće za nepogode, osim na jugu Srbije.


Najnovija upozorenja meteorologa posebno naglašavaju potencijalno opasne vremenske pojave na području Loznice i Zvornika. Građani ovih oblasti trebalo bi da budu posebno oprezni i da preduzmu neophodne mere predostrožnosti kako bi se zaštitili od mogućih šteta koje bi mogle da prouzrokuju jaki pljuskovi praćeni grmljavinom, gradom i olujnim vetrom.

U situacijama poput najavljenih vremenskih nepogoda, važno je da građani preduzmu odgovarajuće mere predostrožnosti kako bi zaštitili svoju imovinu i osigurali svoju bezbednost. Preporučuje se da se prate zvanična upozorenja i preporuke nadležnih institucija, kao i da se pravovremeno obezbede objekti i usevi kako bi se umanjile moguće štete od olujnih vremenskih prilika.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading