U 13 SATI SVI U KUĆE, STIŽE NEPRIJATNO RASHLAĐENJE: Ovaj deo zemlje posebno na udaru!

Autor:

Vesti

22.06.2024

12:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nevreme je stiglo i pre nego što smo očekivali!

U 13 SATI SVI U KUĆE, STIŽE NEPRIJATNO RASHLAĐENJE: Ovaj deo zemlje posebno na udaru!

Foto: shutterstock, RHZ/printscreen

Danas će Srbiju zahvatiti ekstremno toplo, sparno i pretežno sunčano vreme, sa temperaturom koja će se penjati do čak 40 stepeni. Međutim, najveća briga je talas jakih i ekstremnih oluja koji se očekuju na severu zemlje popodne i uveče.

Prema najavama meteorološkog sistema Hailz Srbija, najjače nevreme je izvesno na teritoriji sve tri Bačke, severnog i Srednjeg Banata, Srema, Mačvanskog i Kolubarskog okruga, zajedno sa Gradom Beogradom, Šumadijom i južnim Banatom. Ovi regioni su u visokom riziku od jakih nepogoda, a moguće su olujni i orkanski udari vetra, kao i izrazito krupan grad.

Planinski region zapadne i jugozapadne Srbije takođe će biti podložan razvoju oluja, koje se mogu proširiti daleko na istok, čak do Rumunije i Bugarske, zahvatajući centralni i deo južnog pojasa Srbije. Na ovom području može doći do olujnih i orkanskih udara vetra.

Ovi ekstremni vremenski uslovi mogu imati ozbiljan uticaj na saobraćaj i sigurnost građana, a na sajtu Vreme i radar jasno se vidi kako se ćelijski oblaci sa severa spuštaju u našu zemlju i donose nepogode. Zbog toga je važno da građani budu obazrivi i prate uputstva nadležnih državnih službi.

Zbog opasnosti od ekstremnih vremenskih pojava, na snazi su narandžasti i crveni meteo alarmi. Narandžasti meteo alarm važi za Banat, Bačku, Srem, zapadnu i jugozapadnu Srbiju i područje Beograda, dok su Šumadija, Pomoravlje, jugoistočna Srbija, Kosovo i Metohija označeni crvenim meteo alarmom. Ovo znači da su prognozirane naročito opasne vremenske pojave koje mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja.

Uzimajući u obzir sve navedene informacije, važno je da građani budu pažljivi i prate uputstva nadležnih službi kako bi se zaštitili od potencijalno opasnih vremenskih uslova koji nas očekuju danas.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading