SVE POČINJE JEDNOM PORUKOM! Građani Srbije ponovo na meti opasnih prevaranata! NE KLIKĆITE AKO VAM STIGNE OVAKAV SMS!

Autor:

Vesti

22.06.2024

21:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Pošta Srbije" je već ranije upozoravala građane na slične prevare i pozvala ih da budu oprezni.

SVE POČINJE JEDNOM PORUKOM! Građani Srbije ponovo na meti opasnih prevaranata! NE KLIKĆITE AKO  VAM STIGNE OVAKAV SMS!

Foto: Profimedia

Pojedini građani Srbije su ponovo postali meta prevaranata koji se predstavljaju kao "Pošta Srbije" putem SMS poruka. Ovaj put, poruke navodno obaveštavaju primaoca da je njihov paket stigao u magacin, ali da ne može biti isporučen zbog nepotpune adrese. Građani su upozoreni da ne nasedaju na ovu prevaru i da ne klikću na sumnjive linkove koje sadrže poruke.

"Pošta Srbije" je već ranije upozoravala građane na slične prevare i pozvala ih da budu oprezni. Na Instagram stranici "moj_beo_grad_" pojavilo se novo obaveštenje građana u vezi sa spornim porukama. Poruke stižu sa brojeva koji nisu podržani u zemlji i sadrže linkove koji ne vode do postojećih stranica. Takođe, primetno je da su poruke napisane ćirilicom ili kombinacijom ćirilice i latinice, što dodatno ukazuje na sumnjivost.

Iz "Pošte Srbije" ranije su napomenuli i da građani obrate pažnju na broj sa kojeg je poslata poruka. Istakli su da su već neko vreme na udaru prevaranata koji, koristeći logo i ime firme, pokušavaju da dođu do brojeva kartica i sigurnosnih kodova kako bi im oteli novac.

Ovaj novi talas prevara u ime "Pošte Srbije" pokazuje da je važno da građani ostanu informisani o aktuelnim prevarantskim šemama i da budu oprezni prilikom komunikacije sa nepoznatim izvorima. Uzimajući u obzir da su prevaranti već neko vreme na udaru, važno je da građani ostanu budni i da ne nasedaju na prevare koje im mogu naneti finansijsku štetu.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading