HITNO UPOZORENJE RHMZ: Ovi delovi Srbije uskoro na udaru!

Autor:

Vesti

11.06.2024

18:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekuju se pljuskovi sa grmljavinom i pojavom grada

HITNO UPOZORENJE RHMZ: Ovi delovi Srbije uskoro na udaru!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić/Vladimir Pori, Profimedia

Prema najnovijoj najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) koje je izdato u 17.10 sati, uskoro se u pojedinim delovima Srbije očekuje nevreme.

Tokom poslepodneva na području zapadne Srbije lokalni pljuskovi sa grmljavinom i pojavom grada - glasi saopštenje, a takođe pod oznakom hitno, RHMZ upozorava:

- Oblačnost koja na području Moravičkog okruga (Lučani i okolina) uslovljava intenzivne pljuskove sa grmljavinom i gradom će se u narednih sat vremena premeštati ka Čačku.

Da podsetimo,  ranije je RHMZ izdao upozorenje u 11.11 sati: "U naredna dva sata na području Srema i Bačke, kao i severnih delova Beograda očekuju se plјuskovi sa grmlјavinom koji lokalno mogu biti i intenzivniji sa sugradicom".

U Beogradu se tada smračilo, u pojedinim delovima prestonice čule su jake grmljavine, pljuštala je kiša.

U pojedinim delovima grada, kao što je recimo na Kanarevom brdu, a prema snimcima objavljenim na društvenim mrežama, vidi se ogromna količina vode na ulicama. Isto je i u Kaluđerici.

U sredu i četvrtak na teritoriji Beograda biće nestabilno sa plјuskovima i grmlјavinom, koji u pojedinim delovima mogu biti intenzivniji sa pojavom grada i jakim i olujnim vetrom u zoni plјuska, takođe upozorava RHMZ.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading